Πακέτο 10 δισ. για οικονομία και εργαζόμενους, επέκταση της ενίσχυσης των 800 ευρώ, κανονικά το δώρο Πάσχα

Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι και για την οικονομία, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σημερινό του διάγγελμά του, αναφερόμενος στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως ο προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ. ευρώ, θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ.

«Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή προσθετής ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε πως επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους. «Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης πως έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας. Ανέφερε πως το δώρο του Πάσχα «θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται».

«Σε κάθε περίπτωση, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς”.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε το πότε θα καταβληθεί. «Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία», ανέφερε.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, είπε επίσης, και επανέλαβε ότι τα δύσκολα παραμένουν μπροστά μας.  Παράλληλα, έκανε έκκληση προς τους πολίτες για αυτοπεριορισμό, αλλά και για να ακούν μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις κι όχι τα fake news που κυκλοφορούν.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο