Παίρνουν μορφή οι αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023 – Πώς προβλέπεται να αξιοποιηθούν τα νέα κτίσματα

Ένα μεγάλο και απαιτητικό έργο είναι αυτό της ανάδειξης και αξιοποίησης των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο ξεκίνησε το 2020 και δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν τον Νοέμβριο του 2023. Το έργο, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2,5 εκ ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης των αποθηκών 1 & 3 σε έκθεση & πώληση τοπικών προϊόντων – κινηματοθέατρο και στην ανέγερση νέου κτιρίου στην θέση 2 με χρήση συνάθροιση κοινού (χώροι εστίασης-καφέ).
Το έργο είναι ενταγμένο από το 2018 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020 και είχε υποβληθεί το 2017 από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για αξιολόγηση στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Αν και η σύμβαση μεταξύ Δήμου Αλεξανδρούπολης και αναδόχου όριζε ότι ο χρόνος αποπεράτωσης ορίζονταν θα ήταν στους 36 μήνες, δηλαδή στις 18/12/2022, ο εργολάβος ζήτησε πρόσφατα παράταση 292 ημερών, λόγω αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών κυρίως λόγω καιρικών συνθηκών και κορονοϊού. Τελικώς, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε να δώσει παράταση 330 ημερών, ως τις 13/11/2023.

Στο έργο έχουν συμπεριληφθεί οι τρεις πρώτες αποθήκες του λιμένα. Συγκεκριμένα, στην αποθήκη 1 θα γίνουν εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης της εξωτερικής όψης του κτιρίου καθώς και εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισής του. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κτίριο θα φιλοξενήσει εκδοτήρια εισιτηρίων για τα πλοία καθώς και μια έκθεση-αγορά τοπικών προϊόντων σε ένα συνολικό εμβαδό 309 τετραγωνικών μέτρων.
Στη θέση της αποθήκης 2, η οποία έχει καταρρεύσει και δεν υπάρχει πια, κατασκευάζεται ένα καινούριο διώροφο κτίριο το οποίο, στην τελική του μορφή θα είναι οπτικά σαν το παλιό και θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος εστίασης και καφέ, συνολικού εμβαδού 558 τετραγωνικών μέτρων.

Τέλος, στα όρια της αποθήκης 3, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είχε καταρρεύσει, από το πέρασμα του χρόνου, αλλά και τους σφοδρούς ανέμους τον Φεβρουάριο του 2019, κτίζεται ένα νέο διώροφο κτίριο, εμβαδού 507 τετραγωνικών μέτρων, με ταυτόχρονη αποκατάσταση του τμήματος της αποθήκης που σώζεται. Το νέο κτίριο θα λειτουργήσει ως κινηματοθέατρο.
K.H.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του