Παγώνη: Δύσκολο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, τελικά, οι εμβολιασμοί δεν θα είναι τόσοι ώστε να επιτρέψουν τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

 

Φαίνεται πως το ζήτημα «Πάσχα στο χωριό» θα είναι μια απόφαση που θα κληθούν να λάβουν οι ειδικοί και η κυβέρνηση, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, δηλαδή της εκτόξευσης των κρουσμάτων, της μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων που ενισχύουν το τρίτο κύμα της πανδημίας και της ασφυκτικής πίεσης που ασκείται το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές Μαρτίου υπήρχαν ακόμη σκέψεις και εκτιμήσεις ότι το «Πάσχα στα χωριά» θα μπορούσε να συμβεί.

Ωστόσο, χθες, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη με δηλώσεις της στην ΕΡΤ3 ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με τη δική της εκτίμηση αυτό είναι μάλλον απίθανο.

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στις εικόνες των τελευταίων δύο – τριών ημερών με πλήθος κορωνοπάρτι και αποκριάτικων παράνομων εκδηλώσεων, επισημαίνοντας: «Με τις εικόνες που βλέπουμε ανησυχούμε… σε 10 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα».

«Περιμέναμε την κορύφωση [του τρίτου κύματος] αυτήν την εβδομάδα, αλλά ανησυχούμε μετά τις εικόνες που είδαμε. Ελπίζαμε ότι θα άνοιγαν τα καταστήματα και τα σχολεία το επόμενο διάστημα.

»Καταλαβαίνω τους νέους και τι έχουν στερηθεί, αλλά είναι μεγάλη η δυσκολία. Είναι πολύ επιθετικός αυτός ο ιός και οι μεταλλάξεις πολύ μεταδοτικές. Έχουμε πρόβλημα με τις μεταλλάξεις. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται και νέοι στα νοσοκομεία με κορωνοϊό. Είναι ένα καμπανάκι για τους νέους».

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα, η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε: «Θα κάνουμε Πάσχα με μάσκες, αποστάσεις και χωρίς συνωστισμό. Στα χωριά το βλέπω δύσκολο, γιατί δεν θα έχουν προχωρήσει τόσο οι εμβολιασμοί για να έχει δημιουργηθεί σχετική ανοσία, που να επιτρέπει να πάμε στα χωριά». (cnn.gr)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο