efhmerida1

Παφίλης: Ο λαός να απορρίψει τη μετατροπή της χώρας σε στρατιωτικό κόμβο

Σε πολιτική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη μίλησε  ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό.

Την εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Εγνατία», άνοιξε ο Γιώργος Πυργελής γραμματέας της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ.

Το πρωί της Πέμπτης ο Θ. Παφίλης περιόδευσε στην γαλακτοβιομηχανία «Εβροφάρμα» και στη συνέχεια μίλησε σε σύσκεψη με Αγροτικούς Συλλόγους του Βορείου Έβρου, στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Βύσσας.

«Ο λαός να απορρίψει τη μετατροπή της χώρας σε στρατιωτικό κόμβο» 

Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις το ΚΚΕ καλεί το λαό του Έβρου και όλης της χώρας σε επαγρύπνηση. Το φιτίλι του πολέμου καίει και το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης και επέκτασής του είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Να απορρίψει τη στρατηγική συμφωνία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Βελόπουλου για τη μετατροπή της περιοχής σε στρατιωτικό κόμβο εξυπηρέτησης των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Όλοι τους συμφωνούν στην εμπλοκή της χώρας και φυσικά της περιοχής μας, στη μετατροπή της σε ορμητήριο των φονιάδων και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων από το αντίπαλο στρατόπεδο. Αν κάτι ψελλίζουν είναι για τα ανταλλάγματα που κάποιοι λένε ότι θα μπορούσαν να είναι περισσότερα. Λες και υπάρχουν ανταλλάγματα για το λαό από το δρόμο που οδηγεί στο σφαγείο.

Όλοι τους κάνουν πως δεν ακούν και δεν βλέπουν όταν από τα πιο επίσημα χείλη, ακόμα και από τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας εκστομίζονται απειλές για την Αλεξανδρούπολη και ολόκληρη την περιοχή. Χειροκροτούν την παρουσία χιλιάδων μακελάρηδων, τις πρόβες πολέμου στο Πετροχώρι της Ξάνθης, τη συζήτηση που ανοίγει για το λιμάνι της Καβάλας και το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι «έτσι θα έρθει η ανάπτυξη». Μόνο που η «ανάπτυξη» που υπόσχονται μέχρι στιγμής αφορούσε τα … αυγά που καταναλώθηκαν και τα τατουάζ που έκαναν! Και τα αυγά μάλιστα μας τελείωσαν αφού η μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα βγαίνει στο σφυρί!!!

Ακόμα περισσότερο έχει αποδειχθεί ότι καμία προστασία δεν προσφέρουν οι φονιάδες των λαών. Ούτε οι προκλήσεις και διεκδικήσεις της τούρκικης αστικής τάξης μειώθηκαν, ούτε το ΝΑΤΟ αποδείχθηκε «εγγυητής» της ασφάλειας και των συνόρων μας. Ως κόμμα αλλά και μέσα από τους φορείς του λαϊκού κινήματος πραγματοποιήσαμε δεκάδες κινητοποιήσεις, μαχητικές δράσεις, εκδηλώσεις, γεγονός που έχει τη δική του συμβολή σε ένα κόσμο που αγανακτά αλλά χρειάζεται να δει κάποιους να μπαίνουν μπροστά με τόλμη και αφοβία. Οι εικόνες με τους κομμουνιστές απέναντι στα ΝΑΤΟϊκά τρένα, έξω από το Πετροχώρι της Ξάνθης τις ημέρες των ΝΑΤΟϊκών ασκήσεων φώτισαν το δρόμο της αντιπαράθεσης με την πολιτική της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» του ελληνικού κεφαλαίου. Το σύνθημα «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, ούτε βάση των φονιάδων ούτε στόχος αντιποίνων» μπορεί να εκφράσει το αντιϊμπεριαλιστικό αίσθημα του λαού της περιοχής.

Το μήνυμα προς τους Εβρίτες ψηφοφόρους

«Από τον ακριτικό Έβρο στέλνουμε σήμερα το μήνυμα της εκλογικής ενίσχυσης του ΚΚΕ! Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους συναντηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια σε κοινούς αγώνες, σε αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες. Για το μεροκάματο, για την εργασιακή ασφάλεια, την Υγεία και την Παιδεία των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων. Πιαστήκαμε χέρι – χέρι στις μεγάλες απεργιακές μάχες, στα μεγάλα συλλαλητήρια. Περπατήσαμε μαζί στο δρόμο του αγώνα για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, που μέρα με τη μέρα κατασπαράζει μισθούς και συντάξεις, για να κερδίσουμε πάλι το 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο, την 13η και 14η σύνταξη. Η πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, είχε και τη δική μας καθοριστική συμβολή!

Καλούμε λοιπόν, όλους όσοι ακόμα το σκέφτονται, αυτή τη φορά τη σκέψη, να την κάνουν επιλογή, και την επιλογή, πράξη. Να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr