Ούτε οι εργαζόμενοι θέλουν τους ημιυπόγειους κάδους

Προς τους οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης οδεύουν, ως γνωστόν, οι ημιυπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν την περασμένη άνοιξη στο κέντρο της πόλης και μέχρι σήμερα έχουν λειτουργήσει μόνο κάποιοι από αυτούς, με τα γνωστά προβλήματα.

Το θέμα συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, να υπεραμύνεται του συγκεκριμένου συστήματος και να ζητά από τη δημοτική αρχή, όχι μόνο να τους διατηρήσει στο κέντρο της πόλης, αλλά να τους επεκτείνει και σε άλλες περιοχές.

Όπως επισήμανε ο κ. Λαμπάκης,  η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη προσπαθεί να σαμποτάρει και να απαξιώσει τους ημιυπόγειους κάδους που εδώ και χρόνια λειτουργούν σε άλλες πόλεις, δίχως κανένα πρόβλημα. Για όσους έχουν πει πως η δημοτική αρχή Λαμπάκη έχασε την ευκαιρία να προμηθευτεί το πολύ αποτελεσματικότερο σύστημα των τελείως υπόγειων κάδων, σημείωσε πως εκείνοι είναι 3 φορές πιο ακριβοί. Στόχος, όπως είπε, ήταν η προμήθεια κάθε χρόνο και περισσότερων ημιυπόγειων κάδων, προκειμένου να καλύπτονταν μεγάλο μέρος της πόλης και να απαλλάσσονταν  από τους συμβατικούς κάδους.

Για το θέμα, την άποψή του διατύπωσε και ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης» Βαγγέλης Μυτιληνός, εκφράζοντας τη διαφωνία του, καθώς, όπως είπε, το σύστημα, παρά την καλή διάθεση, απέτυχε. Επισήμανε πως πέρα από την αποδεδειγμένη αστοχία τοποθέτησης κάποιων από αυτούς τους κάδους, με αποτέλεσμα να πεταχτούν έξω από τις θέσεις τους, ο χρόνος που απαιτείται για το άδειασμά τους προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία της πόλης. Επανέλαβε την άποψη πως θα πρέπει να μεταφερθούν στους οικισμούς, τους οποίους, όπως είπε, «δεν υποτιμάμε, όμως εκεί υπάρχει άπλα χώρου, δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία και θα υπάρχει

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κιζιρίδης υπογράμμισε πως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για την ορθή επανατοποθέτηση των ημιυπόγειων κάδων, αυτοί θα οδηγηθούν σε οικισμούς, καθώς, δεν μπορούν να λειτουργήσουν με θετικό τρόπο μέσα στην πόλη, όπως άλλωστε αποδείχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τέλη Νοέμβρη, δεύτερο περιστατικό «απογείωσης» ημιυπόγειου κάδου, στην οδό Παλαιολόγου
Αντίδραση και από τους εργαζόμενους

Στο θέμα, με ανακοίνωσή τους, παρεμβαίνουν και οι εργαζόμενοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι επισημαίνουν πως από τηνπρώτη στιγμή, εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το σύστημα αυτό, ωστόσο δεν εισακούστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως αναφέρουν.

«Λαμβάνοντας υπόψη όσα ακούστηκαν στην 43η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους Ημιυπόγειους κάδους, οφείλουμε να απαντήσουμε όπως μας ζητήθηκε άλλωστε, για τη λειτουργικότητά τους.

Εξαρχής οι εργαζόμενοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης ήμασταν αντίθετοι σε προμήθεια τέτοιου συστήματος το οποίο είναι δοκιμασμένο σε κάποιους δήμους και της Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια και αποδείχθηκε δυσλειτουργικό και ασύμφορο για διαφόρους λόγους.

Αυτούς τους λόγους τους έχουμε αναφέρει και αναπτύξει επανειλημμένα πριν ακόμη γίνει η προμήθεια των κάδων και του οχήματος όμως δεν εισακουστήκαμε. Για το σύστημα αυτό δαπανήθηκαν πολλά χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αγορά απλών απαραίτητων οχημάτων και κάδων ώστε να αποφεύγαμε τη σημερινή δύσκολη κατάσταση ελλείψεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Η καθαριότητα της πόλης πραγματοποιείται με υπερβολική προσπάθεια και φιλότιμο εκ μέρους των εργαζομένων. Καλό θα ήταν πριν από μία τέτοια προμήθεια να λαμβάνεται υπόψη η άποψη και η γνώμη τους, καθώς αυτό το αντικείμενο το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο