Ως το καλοκαίρι η αποκατάσταση του οδοστρώματος της Εγνατίας Οδού στη Θράκη

Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα βελτίωσης του οδοστρώματος της Εγνατίας Οδού στη Θράκη, μέσα από τα δύο έργα που δρομολογούνται. Η μία εργολαβία αφορά στο νομό Έβρου και συγκεκριμένα στο τμήμα Αρδάνιο-Αλεξανδρούπολη και η άλλη στη Ροδόπη, στο πολύπαθο τμήμα Μέστη-Αμαξάδες.

Μιλώντας στον “Χρόνο”, το μέλος του ΔΣ της Εγνατίας Οδού ΑΕ Αντώνης Πασχάλης αναφέρει πως για το έργο του Έβρου έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και έχει ανακηρυχθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει τη συντήρηση και την αντικατάσταση του οδοστρώματος, ενώ στις 15 Ιανουαρίου θα γίνει ο διαγωνισμός για το κομμάτι του νομού Ροδόπης.

Ο κ. Πασχάλης χαρακτηρίζει ως απολύτως δικαιολογημένη την αγανάκτηση των οδηγών, τονίζοντας ότι και ο ίδιος δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένος από τον δρόμο αυτό», ο οποίος «έχει προβλήματα σε πολλά σημεία». Κατά την εκτίμησή του, η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος έχει συγκεκριμένη αιτία και αυτή είναι το γεγονός ότι «τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν συντηρήθηκε καθόλου ο δρόμος». Το γιατί ο δρόμος στερήθηκε συντήρησης αυτό το χρονικό διάστημα (στο οποίο τη διακυβέρνηση της χώρας κατείχε ο ΣΥΡΙΖΑ), ο κος Πασχάλης δηλώνει ότι δεν το γνωρίζει καθώς επίσης και ότι δεν θέλει να κάνει «εικασίες» γιατί αυτό θα ήταν «κουβέντες του καφενείου».

Πέρα από τη συντήρηση και την αντικατάσταση του οδοστρώματος, δημοπρατούνται και άλλα συνοδά έργα που αφορούν την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της ποιότητας του αυτοκινητοδρόμου, ενώ στο background αναμοχλεύεται και ο παλιός διαγωνισμός για την κατασκευή των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών «που είχε γίνει πριν πολλά χρόνια» και η νέα διοίκηση επιχειρεί να τον επανενεργοποιήσει ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή των ΣΕΑ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο