Ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης, έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο  Κυριάκος Μητσοτάκης  ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου. Μετά την τελετή ορκωμοσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε το πρωτόκολλο.

Νωρίτερα είχε μεταβεί και πάλι στο Προεδρικό προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Το απόγευμα στις 5  όπως έγινε γνωστό θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.Η ορκωμοσία των μελών της νέα κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραλάβει από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Χρειάστηκαν δύο εκλογές για να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αισθάνεται πολύ βαριά την ευθύνη στους ώμους του καθώς οι έλληνες πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν για τον εαυτό τους, τις οικογένειες τους για την πατρίδα συνολικά ένα καλύτερο μέλλον.

«Εχουμε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» είπε και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση σκληρής δουλειάς η οποία θα ορκιστεί αύριο προκειμένου να πιάσει δουλειά.

Το εκλογικό αποτέλεσμα επεφύλαξε ορισμένες εκπλήξεις, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι έχουμε μια οκτακομματική βουλή, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να  διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις».

Ο επιθάντιος ρόγχος της απλής αναλογικής ήταν αυτές οι εκλογές είπε και πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία.

«Διότι εάν η ενισχυμένη αναλογική είχε ισχύσει από τις προηγούμενες εκλογές σήμερα η Βουλή θα ήταν 5κομματικη, αλλά από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία», είπε.

«Εχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση σήμερα και ξεκινά ένας νέο κύκλος».

«Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Έλληνες ψήφισαν για αυτοδύναμη κυβέρνηση, έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση και από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς για ένα καλύτερο αύριο για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

«Η Δημοκρατία μας αποδείχθηκε ανθεκτική μέσα από μία σειρά από κρίσεις τα τελευταία χρόνια και μπορούμε, θέλω να πιστεύω, να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργικότητά. Σας εύχομαι καλή δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του