Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης – Η πρώτη ομιλία του Γ. Ζαμπούκη

Ξεχωριστό ήταν το βράδυ του Σαββάτου για τον δήμο της Αλεξανδρούπολης. Μετά από 8 χρόνια  αλλάζει χέρια και περνά στον Γιάννη Ζαμπούκη και τους συνεργάτες του . Στον παραλιακό δρόμο, σημείο κατατεθέν της πόλης, με φόντο τον Φάρο, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας  του νέου Δημάρχου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων, όπως προέκυψαν μετά τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαΐου.

Εκλεγμένοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων αλλά και πλήθος πολιτών , συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον χώρο μπροστά από το κτίριο του Νομαρχείου για να λάβουν μέρος σε μια τελετή που σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τα δημοτικά δρώμενα – τη στιγμή που ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση για την δικαστική διαμάχη Λαμπάκη – Ζαμπούκη.

Η διαδικασία της ορκωμοσίας τελέστηκε από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κο Ανθιμο, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, δίνοντας ένα μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας για το καλό του Δήμου και των δημοτών του. Εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε με τον απερχόμενο δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη όλα τα χρόνια της θητείας του και έδωσε τις καλύτερες ευχές του στο νέο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη στον οποίο υποσχέθηκε στήριξη για όλα τα θέματα της πόλης.

Η πρώτη ομιλία του νέου Δημάρχου

Σημαντική στιγμή, αποτέλεσε η πρώτη ομιλία του κου Γιάννη Ζαμπούκη, μετά την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου , ο οποίος από την 1η Σεπτεμβρίου μαζί με τους συνεργάτες του από την παράταξη «Δήμος για όλους πρώτα εσύ» αναλαμβάνει τη διοίκηση του Δήμου. Ο νέος Δήμαρχος εμφανίστηκε ενωτικός και αισιόδοξος για μια νέα πορεία για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ενώ έστειλε μήνυμα μεταμόρφωσης της πόλης μέσα από την  τήρηση του προεκλογικού προγράμματος της παράταξής  .

«Η νέα Δημοτική Αρχή θα τιμήσει τον όρκο της. Έχουμε πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας, για ανιδιοτελή προσφορά για έναν δήμο για όλους με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Προέχει η κοινωνική συνοχή, για το καλό του Δήμου πρέπει να προχωρήσουμε με πνεύμα συνεργασίας και ενότητας. Οι αιρετοί σύμβουλοι του Δήμου πρέπει να βρισκόμαστε καθημερινά στη διάθεση του κάθε συνδημότη για τη λύση του κάθε προβλήματος που αντιμετωπίζει .

Θα αξιοποιήσουμε όλα τα πρόσφορα μέσα και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας για να οδηγήσουμε τον Δήμο μας στους δρόμους της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής, αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης. Ξεκινάμε άμεσα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας ώστε σύντομα να φανεί το διαφορετικό, το ελπιδοφόρο.

Μέσα από την τήρηση του προγράμματός μας θα μεταμορφώσουμε το Δήμο όπως τον ονειρευόμαστε. Έναν Δήμο έξυπνο ψηφιακά, καθαρό, καταπράσινο, προσβάσιμο σε όλους, ισχυρό οικονομικά, τουριστικά, κορυφαίο σε πολλά επίπεδα.  Η Αλεξανδρούπολη θα είναι ένας δήμος πρότυπο, όχι μόνο στην καθαριότητα, αλλά και στη διαφάνεια και αξιοκρατία, με σεβασμό στον πολίτη και τις ανάγκες του, χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνικά ή πολιτικά φίλτρα.  Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα είναι κεντρικός και μόνιμος επιβάτης στην ταχεία της 4ης βιομηχανικής επανάστασης της ψηφιακής εποχής και της καινοτομίας» υπογράμμισε ο κ. Ζαμπούκης.

Ο νέος Δήμαρχος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους δημότες που τον στήριξαν αλλά και αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο δεν ήταν η επιλογή τους. «Τελικά σε αυτή τη διαδικασία νικήτρια ήταν η δημοκρατία». «Όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα για το αύριο που μας αξίζει. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να με εκλέξετε Δήμαρχο σε αυτή τη σπουδαία πόλη» κατέληξε στην ομιλία του, πριν δεχθεί το πλήθος των συγχαρητηρίων από τους συγκεντρωμένους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο