Οργανωμένη σπείρα απέσπασε 39.000 ευρώ με πρόσχημα το power pass

Πατώντας τον υπερσύνδεσμο που της έστειλαν οι απατεώνες και συμπληρώνοντας τα στοιχεία της, η παθούσα τους έδωσε πρόσβαση στον λογαριασμό της

Ολόκληρη συμμορία που αποτελείτο από 12 άτομα ενεπλάκη στην απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος ενός ζευγαριού σε περιοχή του Δήμου Ήλιδας, με πρόσχημα την χορήγηση επιδόματος για το power pass! Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας, διαπιστώθηκε ότι το μεγάλο ποσό που απέσπασε ο βασικός δράστης μοιράστηκε στους λογαριασμούς 11 Ελλήνων και ενός αλλοδαπού, μεταξύ των οποίων δυο γυναίκες.

Στις 4 Ιουλίου, ο βασικός κατηγορούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γυναίκα, ισχυρίστηκε ότι είναι συνεργάτης της λογίστριάς της και την έπεισε ότι δικαιούται την καταβολής επιδόματος για την κατανάλωση ρεύματος. Στη συνέχεια, της έστειλε μήνυμα με υπερσύνδεσμο, τον οποίο η παθούσα ακολούθησε με αποτέλεσμα να ανακατευθυνθεί σε ιστοσελίδα που έμοιαζε με της τράπεζας, όπου καταχώρησε τα στοιχεία της. Έτσι, ο δράστης απέκτησε πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ιδίας και του συζύγου της, από τους οποίους απέσπασε συνολικά 39.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, τα χρήματα κατανεμήθηκαν αρχικά σε δυο από τους 12 δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια τα μοίρασαν ισόποσα με ηλεκτρονικά εμβάσματα ύψους 2.980 ευρώ στους λογαριασμούς των υπολοίπων! Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών για εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση με σκοπό τη διάπραξη απατών κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
protothema.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του