Ορεστιάδα: Αναβρασμός” για το νερό, στο βάθος ιδιωτικοποίηση, λένε οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑΟ   

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στο χώρο των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης το νομοσχέδιο της κυβέρνησης μέσω του οποίου οι ΔΕΥΑ εντάσσονται υπό την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Οι εργαζόμενοι διαβλέπουν μέσω του νομοσχεδίου την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ. Ταυτόχρονα καταγγέλλουν ότι το νομοσχέδιο φθάνει να συζητείται στη Βουλή (την Πέμπτη 9/3) με fast track διαδικασίες αφού η διαβούλευση διήρκησε μόνον 11 ημέρες!

Κατά συνέπεια στις 126 ΔΕΥΑ της Ελλάδας επικρατεί αναβρασμός με τους περίπου 4.800 εργαζόμενους να καλούν σε κινητοποιήσεις και στάση εργασίας κατά την ημέρα συζήτησης του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 4ώρη στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11:00 πμ ως και τη λήξη του ωραρίου τους, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΥΑΗ, με θέμα «την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την Ρ.Α.ΑΕΥ, επειδή ο τομέας παροχής Ύδρευσης και Αποχέτευσης στην Ελλάδα δεν ιδιωτικοποιείται ούτε και επιτρέπεται εκ του Συντάγματος να ιδιωτικοποιηθεί».

Και οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Ορεστιάδας συμμερίζονται την αντίθεση όλων των εργαζομένων για την ιδιωτικοποίηση του νερού με ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στο κατάστημα Ορεστιάδας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο