Ορεστιάδα: 74 νέοι φοιτητές στα τμήματα του ΔΠΘ

Γαλατσίδας: Ο μικρός αριθμός εγγραφών τα δύο τελευταία χρόνια δεν απειλεί προς το παρόν τα δύο Τμήματα της Ορεστιάδας, τα οποία είναι ακαδημαϊκά θωρακισμένα

Το πρώτο τους μάθημα έκαναν σήμερα οι νέοι φοιτητές του Τμήματος Δασολογίας Ορεστιάδας του ΔΠΘ, ενώ αύριο ξεκινούν και οι πρωτοετείς του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά αρχίζει με 48 πρωτοετείς που εγγράφηκαν στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, από τους 53 εισακτέους της, και με 26 νέους φοιτητές που εγγράφηκαν στο Τμήμα Δασολογίας, από τους 32 που «πέρασαν» σε αυτό. «Οι αριθμοί δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, θα θέλαμε, βέβαια, να είναι διπλάσιες οι εγγραφές των πρωτοετών, να είμαστε δηλαδή στους αριθμούς που είχαμε προηγούμενες χρονιές», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας, Σπύρος Γαλατσίδας.

Ο ίδιος, πάντως, διαβεβαίωσε ότι ο μικρός αριθμός εγγραφών τα δύο τελευταία χρόνια δεν απειλεί προς το παρόν τα δύο Τμήματα της Ορεστιάδας, «τα οποία, και με τις πιστοποιήσεις που έλαβαν, είναι ακαδημαϊκά θωρακισμένα», ενώ εκτίμησε ότι από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, που θα συμπεριληφθούν και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, στο οποίο η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι ελαφρώς χαμηλότερη, οι αριθμοί εισακτέων θα είναι μεγαλύτεροι. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Γαλατσίδας, οι προοπτικές θα βελτιωθούν εάν υπάρξουν και συμπληρωματικά οικονομικά κίνητρα για τις οικογένειες που θα στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στην Ορεστιάδα. Σχολιάζοντας, τέλος, τα επανειλημμένα αιτήματα παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για μία ειδική συνεδρίαση που θα έχει μόνο θέμα το μέλλον του Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα, αλλά και τη δέσμευση του δημάρχου ότι μετά την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς η συνεδρίαση αυτή θα γίνει, ο κ. Γαλατσίδας ανέφερε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία για τη διάθεση που εκφράζεται από όλες τις πλευρές να υποστηριχτεί το Πανεπιστήμιο. Ευχαρίστως να γίνει, εξάλλου κάθε συζήτηση και πρόταση θα ήταν χρήσιμη…», κατέληξε στις δηλώσεις του.
ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του