Ονειρεμένοι μελωδικοί χαρταετοί “πλημμύρισαν” το Δημοτικό Θέατρο

Μουσικές μελωδίες, τραγούδια που αγαπήσαμε και έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο, «πλημμύρισαν» το πρωί της Πέμπτης το Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης, από γλυκές παιδικές φωνές και υπέροχους μουσικούς.

Όλα τα παραπάνω, χάρη στη σύμπραξη του Ομίλου Μουσικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με την συμφωνιέττα του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας. Σύμπραξη που δημιούργησε μουσική παράσταση αφιερωμένη σε έργα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

90 μουσικοί – χορωδοί κάθε γενιάς ένωσαν τις φωνές και τα μουσικά τους όργανα και ταξίδεψαν τους μικρούς μαθητές θεατές τους (από ΣΤ΄τάξεις των δημοτικών σχολείων της πόλης) με στίχους και μελωδίες απαράμιλλης ομορφιάς και διαχρονικότητας. Παράλληλα, με μοναδικό τρόπο οι μουσικοί παρουσίασαν τα μουσικά όργανα της παράστασης.

Το υπέροχο αποτέλεσμα είχε την σφραγίδα των υπεύθυνων καθηγητών – μουσικών κ. Μαρίας Καραγιάννη για το 1ο Πειραματικό Δ.Σ. Αλεξ/πολης και κ. Κωνσταντίνου Βενετικίδη για το Μουσικό σχολείο.

Το βράδυ στις 8.30μμ η παράσταση θα επαναληφθεί και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Γιώργος Πανταζίδης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο