Ολοκληρώθηκε στη Σαμοθράκη η εκπαιδευτική διαπολιτισμική κατασκήνωση νέων

Φιλοξενήθηκαν για 10 ημέρες νέοι από τη Σαμοθράκη, το Neuruppin της Γερμανίας και τη Sète της Νότιας Γαλλίας.

Ολοκληρώθηκε στη Σαμοθράκη η εκπαιδευτική κατασκήνωση του προγράμματος «Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας Μαζί Ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ» στην οποία λαμβάνουν μέρος έφηβοι από τη Σαμοθράκη, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Σαμοθράκης κα Κατερίνα Καραμήτσου – Γιαννέλου που παραβρέθηκε στο κλείσιμο της κατασκήνωσης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για τα αποτελέσματα της υπέροχης αυτής συνεργασίας των τριών χωρών.

Η «Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας Μαζί Ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ» ξεκίνησε το ταξίδι της στις 6 Ιουλίου 2021 για να βρεθεί στη Σαμοθράκη για δέκα ημέρες ως τις 16 Ιουλίου 2021. Είναι η τρίτη και τελευταία φάση της τριετούς και τριεθνούς εκπαιδευτικής κατασκήνωσης στην οποία λαμβάνουν μέρος 7 νέοι έφηβοι από τη Σαμοθράκη, 7 από το Neuruppin της Γερμανίας και 7 από τη Sète της Νότιας Γαλλίας.
Το πρόγραμμα είναι γεμάτο με παιχνίδια γλωσσικής εμψύχωσης, ενεργής συμμετοχής στα πλαίσια της μη-τυπικής εκπαίδευσης, εξερευνήσεις του τόπου μέσα από τις γεύσεις, την ιστορία, τη λαογραφία, τη φύση, καθώς επίσης και γνωριμία με τις τοπικές προκλήσεις σε οικονομικό-κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Στόχος είναι να εισάγουν ερευνητικά στοιχεία αλλά και μεθόδους ενεργής συμμετοχής στα κοινά. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των έργων της συνάντησης έγινε το απόγευμα στις 14ης Ιουλίου στο Παλιό Σχολείο των Θέρμων.

Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται για πρώτη φορά από το νεοϊδρυθέν Ελληνο-Γερμανικό Γραφείο Νεολαίας EΓΙΝ/DGJW και για τρίτη χρονιά από το Γαλλο-Γερμανικό Γραφείο Νεολαίας OFAJ/DFJW, τα οποία ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί για την επιπρόσθετη στήριξη τους φέτος για να μπορέσει να διεκπεραιωθεί το έργο παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σε πανανθρώπινο επίπεδο.
Οι συνεργαζόμενοι φορείς που διοργανώνουν και τρέχουν το πρόγραμμα με άριστη συνεργασία είναι η ΚοινΣΕπ “Ζαθέη” από τη Σαμοθράκη, η Kultur-gut gUG / Interkulturelles Nezwerk e.V. από το Neuruppin της Γερμανίας και η Peuple et Culture από το Παρίσι της Γαλλίας, ενώ για φέτος υπήρχε και η υποστήριξη της ομάδας “Islands of Hope” επίσης από τη Σαμοθράκη.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο