Ολοκληρώθηκε η Α’ ΦΑΣΗ του MASTER PLAN για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του Έβρου

Ανακοίνωση του Προέδρου του Διαζώματος Σταύρου Μπένου

Περιλαμβάνει την στρατηγική ανάλυση του σχεδίου κατα τομείς και τις προτάσεις για μελέτες ,έργα υποδομής και πολιτικές για την ανασυγκρότηση του δάσους και των βασικών τομέων της κοινωνίας και της οικονομίας του νομού.

Ολοκληρώθηκε εντός του χρονοδιαγράμματος η μελέτη της Α’ φάσης του στρατηγικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση του Έβρου. Η φάση αυτη περιλαμβάνει την στρατηγική ανάλυση του σχεδίου κατα τομείς και τις προτάσεις για μελέτες ,έργα υποδομής και πολιτικές για την ανασυγκρότηση του δάσους και των βασικών τομέων της κοινωνίας και της οικονομίας του νομού. Σε επόμενα τεύχη η «Γνώμη» θα παρουσιάσει τις βασικές επιλογές του εκ 140 σελίδων master plan και τα έργα που περιλαμβάνει όπως προέκυψαν και από τις προτάσεις της Περιφέρειας, των Δήμων, των φορέων και οργανώσεων του Νομού, αλλά και απλών πολιτών.
Ο κ. Σταύρος Μπένος , πρόεδρος του « Διαζώματος», γραφει στο πρόλογο του σχεδίου:

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρέλαβε την Α’ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου (Masterplan) για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη του Έβρου.

Μετά από ένα διάστημα 3 εβδομάδων, απαραίτητων για την επεξεργασία των κειμένων και τη σελιδοποίηση της μελέτης, έχουμε τη χαρά να τη διαβιβάσουμε στον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Διαχειριστική Αρχή της Π.Α.Μ.Θ., στους Δήμους της Π.Ε. Έβρου, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και να την αναρτήσουμε δημόσια στην ιστοσελίδα παρακολούθησης του προγράμματος ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ.

Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η τροποποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» 2021 – 2027, το οποίο θα συμπεριλάβει τη νέα Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) για τον Έβρο και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή.

Αμέσως μετά την έκδοση της πρόσκλησης θα ξεκινήσει η Β’ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου, όπως φαίνεται και στο παρακάτω χρονοδιάγραμμα, καθώς και η Β’ Φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Τη μελέτη εκπονεί η εταιρεία ΕΤΑΜ Α.Ε. μετά από ανάθεση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», στο πλαίσιο υποστήριξης του Προγράμματος Ανασυγκρότησης του Έβρου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους θεσμούς και τους πολιτες του Έβρου, για την ποιότητα της συνεργασίας και της διαβούλευσης.

Σταύρος Μπένος

Πρόεδρος Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

Μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο

1 Σχόλιο

  • Κριτής Κριτού
    Posted 24 Απριλίου 2024 11:51 0Likes

    Οι ντουλάπες είναι γεμάτες από master plan , οικονομοτεχνικές μελέτες, μελέτες βιωσιμότιτας, μελέτες ανάπτυξης, σχέδια μακετών, λεφτά που υπάρχουν άλλα δεν υπάρχουν, προκηρύξεις δημοπρασιών, άγονους διαγωνισμούς, ενστάσεις, χαμένες δεκαετίες, χαμένα προγράμματα και τραίνα που τρέχουν με 500 km/h αλλά χάνουμε και δεν μας περιμένουν.! Η ανικανότητα να υλοποιούμε ΑΜΕΣΑ έργα και κατασκευές για ανάπτυξη και ευημερία ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ, έδωσε θέση στον εύκολο τρόπο ΑΜΕΣΟΥ κέρδους από διαδικασίες που οδηγούν σχεδόν πάντα στο ΠΟΥΘΕΝΑ.! Όμως έτσι κάποιοι πλουτίζουν μοιράζοντας όνειρα και καταστρέφοντας το μέλλον της χώρας.! Όση απέμεινε δηλαδή.!

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr