efhmerida1

Ολοκληρώνεται σε 1 μήνα το έργο της επέκτασης των Β’ Κοιμητηρίων Αλεξανδρούπολης

Μικρή πίστωση χρόνου κερδίζει ο Δήμος, μέχρι να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη δημιουργία Γ’ Νεκροταφείων

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες επέκτασης των Β’ Νεκροταφείων της Αλεξανδρούπολης, δίνοντας έτσι μία μικρή «ανάσα» στην ασφυκτική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό θα δοθεί και μία μικρή παράταση χρόνου στη δημοτική αρχή, προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη δημιουργία των νέων κοιμητηρίων στο δρόμο προς την Κίρκη.
Το θέμα της πληρότητας στα Β’ Κοιμητήρια είχε απασχολήσει τον περασμένο Μάρτιο το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, μετά από καταγγελίες μερίδας της αντιπολίτευσης για δημιουργία τάφων σε διαδρόμους του νεκροταφείου, λόγω έλλειψης χώρου. Όπως είχε αναφερθεί κατά τη συζήτηση του θέματος, από το 2010 ως το 2020, στα εν λόγω Κοιμητήρια, σημειώθηκε αύξηση 50% στις ταφές. Συνολικά, υπάρχουν 4.835 τάφοι, με 7.000 ενταφιασμένους, ενώ το 57% των τάφων είναι αγορασμένοι. Οι ελεύθερες θέσεις, τον Μάρτιο, που έγινε η συζήτηση, αναφέρθηκε ότι ανέρχονται μόνο σε μερικές δεκάδες, με τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που είχαν προκύψει για το έργο της επέκτασης, να διογκώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Υπενθυμίζεται πως ενώ το έργο προκηρύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, παρουσιάστηκαν διάφορα εμπόδια, με βασικότερο το γεγονός ότι η εταιρεία που έδωσε τη μεγαλύτερη έκπτωση, χρειάστηκε να μπει σε μία διαδικασία εξηγήσεων προς τις αρμόδιες αρχές, καθώς λόγω της νέας νομοθεσίας, υπάρχει ένα πλαφόν στα ποσοστά των εκπτώσεων που μπορούν να δίνονται από τις εταιρείες.

Τελικώς, τον περασμένο Ιούνιο, δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το «πράσινο φως» για την εκτέλεση των εργασιών, με αρχικό προϋπολογισμό άνω των 220.000 ευρώ.
Η επέκταση αφορά έκταση 2.630 τμ. Πρόκειται για μια λωρίδα μήκους 240 μέτρων με μέσο πλάτος 10,95 μέτρα. Η πρόσβαση θα γίνεται από ξεχωριστή είσοδο από τον κύριο χώρο των Β΄ Κοιμητηρίων (από το ίδιο δρόμο) λόγω διαφορετικής υψομετρικής διαμόρφωσης και θα κατασκευαστούν και σκαλοπάτια για ασφαλέστερη πρόσβαση.

Δαστερίδης: Λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα
Μετά από αυτοψία που έγινε την Παρασκευή στο χώρο της επέκτασης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηλίας Δαστερίδης, σημείωσε πως «ένα χρόνιο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις ταφές των συμπολιτών μας που φεύγουν από κοντά μας λύνεται». Όπως τόνισε, έχουν γίνει δύο τοιχία αντιστήριξης, προκειμένου να μη δημιουργείται πρόβλημα από καιρικές συνθήκες κι έντονες βροχοπτώσεις. «Μας δίνεται αυτή η παράταση χρόνου, ούτως ώστε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται για το Γ’ κοιμητήριο».
Παράλληλα, σημείωσε πως θα γίνει και η επέκταση των μουσουλμανικών κοιμητηρίων. «Και εκεί υπήρχε ένα πρόβλημα με την πληρότητα του εσωτερικού χώρου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες θα βρεθεί η λύση».
Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr