Όλα τα νέα προεδρεία και μέλη Επιτροπών στους Δήμους του Έβρου

Περιπετειώδης διαδικασία στο Διδυμότειχο, ομαλότητα σε Ορεστιάδα-Σαμοθράκη

Ο Γιώργος Καΐσας στην Αλεξανδρούπολη, ο Χρήστος Ορμανλίδης στην Ορεστιάδα, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης στο Διδυμότειχο, ο Μιχάλης Πιτιακούδης στο Σουφλί και η Σόνια Βασιλειάδου στη Σαμοθράκη είναι οι νέοι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων των πέντε δήμων του Έβρου, όπως προέκυψε κατά τις διαδικασίες που διεξήχθησαν την Κυριακή για την ανάδειξη των νέων προεδρείων.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των νέων προεδρείων των δημοτικών συμβουλίων:

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Πρόεδρος, με πρόταση δημάρχου, ο Χρήστος Ορμανλίδης, μετά από τη διετή θητεία του Βαγγέλη Μαρασλή.

Αντιπρόεδρος o Γιώργος Καλφόπουλος (της παράταξης της Μαρίας Γκουγκουσκίδου)

Γραμματέας ο Αναστάσιος Ροδινός (της παράταξης του Χρήστου Καζαλτζή)

Εδώ, η τρίτη δημοτική ομάδα (με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019), η παράταξη “Είναι στο Χέρι μας”, δεν πρότεινε κάποιο πρόσωπο, συνεπώς ακολούθησε η πρόταση από την τέταρτη δημοτική ομάδα, του κ Καζαλτζή.

 

 ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Πρόεδρος ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης (πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών επί θητείας Παρασκευά Πατσουρίδη), μετά από πρόταση της παράταξης Πατσουρίδη, την οποία υποστήριξε και ψήφισε και η παράταξη του Χρήστου Τοκαμάνη. Η πρόταση του κ. Χατζηγιάννογλου για τον Παρασκευά Τσολακίδη (πρώην σύμβουλο της δημοτικής ομάδας Τοκαμάνη) είχε ένα “κενό”, με την έννοια ότι ο κ. Τσολακίδης, που ανεξαρτητοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (07/01), δεν ήταν μέλος της παράταξης του δημάρχου, άρα δεν μπορούσε να είναι ο επίσημος υποψήφιος της παράταξης Χατζηγιάννογλου.
Ο κ. Τσολακίδης αυτοπροτάθηκε, όμως, ως ανεξάρτητος, έπρεπε να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων, κάτι που δεν προέκυψε, με αποτέλεσμα να εκλεγεί ο κ. Εμμανουηλίδης, που προτάθηκε από τον κ. Πατσουρίδη και ψηφίστηκε και από τους συμβούλους της δημοτικής ομάδας του κ. Τοκαμάνη.
Αντιπρόεδρος ο Νίκος Τολίδης (της παράταξης του Χρήστου Τοκαμάνη)
Γραμματέας η Χρύσα Ζαφειροπούλου (της παράταξης του Παρασκευά Πατσουρίδη).

Για την Οικονομική Επιτροπή ορίστηκαν οι : ως Πρόεδρος ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και οι Αντιδήμαρχοι κος Τσιμπανλιώτης Ευάγγελος και Μπιλιακάκης Παρασκευάς.

Για την Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι :

  • Γεωργιάδης Λεωνίδας (αναπλ. Γιαγτζίδης  Παναγιώτης)
  • Σιαλάκης Αθανάσιος (αναπλ.Δουλάκη Χρυσωάννα)
  • Τζιβάρας Γεώργιος(αναπλ. Εμμανουηλίδης Δημήτριος)
  • Σίμογλου Αθανάσιος(αναπλ. Δημητρίου Κωνσταντίνος)

Για την Επιτροπή Ποιότητα  Ζωής  ορίστηκαν οι : ως Πρόεδρος ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και οι Αντιδήμαρχοι Θεοδωσίου Στυλιανή και Κυπαρισσούδης Πασχάλης.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν οι :

  • Παπακωνσταντίνου Δημήτριος (αναπλ. Γιαγτζίδης Παναγιώτης)
  • Μανάκα Μαρία (αναπλ. Τσιλίκας Σίμος)
  • Ζαφειροπούλου Χρύσα (αναπλ. Τζιβάρας Γεώργιος)
  • Γατίδης Αθανάσιος (αναπλ. Δημητρίου Κωνσταντίνος)

 

 ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Πρόεδρος, ο Μιχάλης Πιτιακούδης, που επανεξελέγη.

Αντιπρόεδρος, ο Αλί Σαλίογλου (από την παράταξη του Βαγγέλη Πουλιλιού)

Γραμματέας ο Απόστολος Αρβανίτης (από την παράταξη του Παναγιώτη Σκαρκάλα).

 

 ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Πρόεδρος, η κα. Σόνια Βασιλειάδου (δημοτική σύμβουλος και πρόταση της παράταξης του δημάρχου, Νίκου Γαλατούμου), η οποία επανεξελέγη.

Αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Παππάς (πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας Θανάση Βίτσα και προερχόμενος από την παράταξη του κ. Βίτσα)

Γραμματέας ο Γιάννης Μπαλκανίκος (από την παράταξη που δημιούργησε ο Γιώργος Χανός και σήμερα, μετά τον θάνατο του Γιώργου Χανού, συνεχίζει με επικεφαλής τον Γιάννη Γλήνια).

“Σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας διεξήχθη η Ειδική Συνεδρίαση για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους εκλεγέντες και ιδιαίτερα την κ.Σόνια Βασιλειάδου για την ομόφωνη επανεκλογή της στην θέση της Προέδρου του Συμβουλίου.

Ευχαριστώ θερμά την Αντιπολίτευση και όλους τους Συμβούλους για το άριστο κλίμα.Σήμερα διδάξαμε πολιτικό πολιτισμό.

Εύχομαι αυτή η συνεδρίαση να γίνει η απαρχή ομόνοιας, συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου, για το καλό της Σαμοθράκης και των δημοτών” δήλωσε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Νίκος Γαλατούμος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο