Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί οικονομική στήριξη στο λιανεμπόριο και στην εστίαση

Στην ερώτηση εάν έχει αποκλείσει τελείως  το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη χώρα είπε  ότι  δεν πρόκειται να ξανά κλείσει η οικονομία και ότι δεν πρόκειται να ξυρίσουμε  πίσω σε μια περίκλειστη κοινωνία.

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί  κάποια οικονομική στήριξη  στο λιανεμπόριο και εστίαση άφησε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν  θα δοθεί κάποια βοήθεια στους  ανθρώπους  του λιανεμπορίου  και της  εστίασης  προκειμένου  να επανεκκινήσουν  εν μέσω της πανδημίας είπε ότι  ” Το πρώτο που αναδεικνύεται είναι  να συνεχίσουμε την προσπάθεια να μείνει η αγορά ανοιχτή. Αυτό είναι το πιο βασικό και το πιο καθαρό μήνυμα που εκπέμπουμε: να μπορούν να λειτουργήσουν, να μπορούν να διαθέσουν το εμπόρευμα τους ,να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι ” αυτό δείχνει το πόσο σώφρον και εύστοχη ήταν η στρατηγική της κυβέρνησης από το Σεπτέμβριο και μετά … μια εξισορροπημένη στρατηγική με την οικονομία, την εκπαίδευση πλήρως λειτουργικές, με την κοινωνία ανοιχτή και από την άλλη πλευρά την μάχη στο υγειονομικό πεδίο για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας. Αυτή τη προσπάθεια θα τη συνεχίσουμε, έχουμε δεσμευτεί σε όλους τους τόνους ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η χώρα να μην ξανά κλείσει και δεν θα ξανά κλείσει έτσι ώστε αυτά που μας λέει όλη η αγορά: να δουλέψουν δηλαδή για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, συν όλα τα υπόλοιπα προνόμια μια ανοιχτής να μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε”.

Στην ερώτηση εάν έχει αποκλείσει τελείως  το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη χώρα είπε  ότι  δεν πρόκειται να ξανά κλείσει η οικονομία και ότι δεν πρόκειται να γυρίσουμε  πίσω σε μια περίκλειστη κοινωνία.

Ενώ όσον αφορά στο εάν θα ληφθούν κάποια  επιπλέον μέτρα  προκειμένου  να μην οδηγηθεί η χώρα σε lockdown είπε  πως ” Εάν χρειαστεί να γίνουν σημειακές βελτιώσεις,  εδώ είμαστε να το δούμε .Πάντως επειδή  είναι η δεύτερη μέρα  εφαρμογής των νέων  μέτρων θα έλεγα ότι δεν είναι και απολύτως λογικό αμέσως μόλις ανακοινώνουμε μέτρα να συζητάμε ποια θα είναι τα επόμενα” και μίλησε και  για το εθνικό σύστημα υγείας.

” Πάντοτε παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας, κυρίως την πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας γιατί εκεί είναι που δίνεται η πολύ μεγάλη μάχη καθημερινά με τους υγειονομικούς να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορούμε. Για αυτό καταβάλλολονtαι όλες προσπάθειες ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας. Αυτό σημαίνει να έχουμε στη διάθεση μας κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα και COVID περιστατικά και για Non COVID περιστατικά, να έχουμε στη διάθεση μας μονάδες εντατικής θεραπείας από τον ιδιωτικό  τομέα , να είναι λειτουργικές όλες οι ΜΕΘ του εθνικού συστήματος υγείας “, σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο