Οι πρόεδροι 29 Κοινοτήτων αποφασίζουν τις δράσεις τους για το ΚΥΤ Φυλακίου

Χθες, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως η νέα δομή θα προχωρήσει

Επιτροπή που αποτελείται από τους  29 προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας, πρόκειται να συνεδριάσει επίσημα την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουάριου στις 7 το απόγευμα, για να δρομολογήσει  τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να γίνουν σχετικά με το ζήτημα των μεταναστευτικών δομών στο Φυλάκιο Έβρου.

Αυτό ανακοίνωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Χρήστος Τυρμπάκης, τονίζοντας πως “με νηφαλιότητα και τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα θα συγκεντρωθούμε ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την μορφή των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων”.

Ο κ. Τυρμπάκης αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από μερίδα πολιτών και φορέων αύριο Τρίτη στις 2 το μεσημέρι, ευχαριστώντας τον κόσμο για την διάθεση συμπαράστασης, συνιστώντας με ηρεμία και χωρίς βία να πραγματοποιήσουν την συγκέντρωση έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου. Παράλληλα μετέφερε την λύπη του, που οι εργασίες συνεχίζονταν κανονικά, επισημαίνοντας ότι αν κάτι δεν αλλάξει σε δυο με τρεις ημέρες θα είναι αργά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αφού οι ροές των μεταναστών έχουν πέσει στο 70 με 80 % όπως οι υπουργοί αναφέρουν, αυτό το φράγμα προορίζεται για να αποσυμφορήσει όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και λόγω του δημογραφικού που αντιμετωπίζουμε θα μεταφερθούν σε μας. Σε λίγο καιρό θα είμαστε μειονότητα. Είμαστε ήδη. Σε λίγο καιρό θα έχουμε άλλες σημαίες μπορεί να χρειαζόμαστε διαβατήριο για να έρθουμε και να προσευχόμαστε και σε άλλους θεούς.Το λέω με πόνο ψυχής», κατέληξε.

Εντωμεταξύ, χθες από την Κομοτηνή, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ρωτήθηκε για το θέμα και δήλωσε:

“Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και εβδομάδες. Το μήνυμα που στέλνω στους φίλους στο βόρειο Έβρο είναι η δέσμευσή μας, την οποία επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ εκσυγχρονίζεται,  είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει αυτό, δεν θα υπερβαίνει ποτέ τον αρχικό αριθμό των 375 ανθρώπων, όπως είχε δεσμευτεί κατά το παρελθόν η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος. Η δέσμευση είναι σαφής, είναι σαφέστατη, όλο το θέμα αυτό το διαχειριζόμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε απόλυτη ενότητα με το λαό, και θεωρώ ότι έτσι θα πορευτούμε, πάρα πάρα πολύ αποτελεσματικά για το καλό της περιοχής και για την ασφάλεια των συνόρων της χώρα,ς που είναι προϋπόθεση για την ασφάλεια συνολικά της πατρίδας“.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο