efhmerida1

Οι νέες προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης

Ντοκιμαντέρ, συζήτηση και ταινίες για παιδιά

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΠΕ Έβρου σας προσκαλεί σήμερα Δευτέρα 5/12 στις 20.15 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης στην προβολή του ντοκιμαντέρ του Λουκά Παλαιοκρασσά “Τέλος Χρόνου” (Γενική Είσοδος: 3 ευρώ)
Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές Λυκείου στην Αθήνα. Το σχολείο τους στεγάζεται σε ένα κτίριο που φέρνει στην όψη του τη φθορά του χρόνου και μιας δεκαετίας οικονομικής κρίσης. Όπως πολλά παιδιά της ηλικίας τους, δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που βασίζεται στην αποστήθιση γνώσεων και τους οδηγεί στα φροντιστήρια. Το άγχος που φέρνει η κρίση και η πανδημία, κάνουν τη ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη. Καθώς οι μαθητές μπαίνουν στη τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, η ζωή τους μπαίνει σε αναμονή όταν μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το κλείσιμο του σχολείου…
Σκηνές παρατήρησης μέσα στις τάξεις και τους διαδρόμους του σχολείου αλλά και στην καθημερινότητα των παιδιών, αποκαλύπτουν πώς ξεπερνούν το άγχος, τα εμπόδια, τη
μοναξιά αλλά και πώς αλλάζουν στην πορεία τους προς την ενηλικίωση. Επί δύο χρόνια, η κάμερα γίνεται μάρτυρας της εμπειρίας των μαθητών και καταγράφει τον
τρόπο που εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, απέναντι σε ένα σχολείο που αγνοεί τις πραγματικές τους ανάγκες.
Μετά την προβολή, τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Στράτος Βραχιώλιας, ψυχολόγος & επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Έβρου.

Βιογραφικό του σκηνοθέτη
Ο Λουκάς Παλαιοκρασάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε Επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και το 2014 απέκτησε εργασιακή εμπειρία σε εταιρεία παραγωγής στο Λος Άντζελες μέσω υποτροφίας του διεθνούς οργανισμού Libra Group. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο που έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης και το NYU της Νέας Υόρκης. Το «Citizen Xenos», το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του έκανε πρεμιέρα το 2018 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ήταν υποψήφιο για το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας. Το δεύτερο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Final Year», συμπαραγωγή της ANEMON και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, προβλήθηκε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το φθινόπωρο του 2022.
Ακόμα, έχει αναλάβει τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για τις δράσεις του προγράμματος Active citizens fund Greece με διαχειριστές επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το
SolidarityNow. Έχει βραβευτεί από την ARTWORKS (2022) και είναι Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Φεστιβάλ Ταινιών Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους για πρώτη φορά εντάσσεται στο πρόγραμμα περιφερειακών προβολών του Φεστιβάλ Ολυμπίας και προβάλλει για τους μαθητές των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης της Αλεξανδρουπολης βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και εγκεκριμένες από το ΙΕΠ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων , από τις 5/12 έως στις 12/12 σε προγραμματισμένες πρωινές προβολές στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με ελεύθερη είσοδο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχουν “αγκαλιάσει θερμά” το πρόγραμμα των περιφερειακών προβολών του Φεστιβάλ Ολυμπίας και οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 1200 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που θα παρακολουθήσουν τις προβολές ταινιών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr