Οι γυναίκες μπροστά, με δυναμική παρουσία και της Εβρίτισσας Γεωργίας Γκιούλα

Σημαντική και πολύπλευρη η δράση της οργάνωσης Women Act στη Θεσσαλονίκη 

 

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη  συμμετείχε την περασμένη Παρασκευή σε κλειστή εκδήλωση της «Women Act», που πραγματοποιήθηκε  στον χώρο «Β» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.  Θέμα της ήταν «η γυναικεία ηγεσία ως μοχλός επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας».

Εκτός από την σύζυγο του πρωθυπουργού στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 γυναίκες επιχειρηματίες της πόλης αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ήταν παρούσες η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth K. Lee, η επικεφαλής του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου καθώς και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα. Παρούσα και η «δική» μας, Αλεξανδρουπολίτισσα Γεωργία Γκιούλα, διακεκριμένη  Βιοπαθολόγος και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας,  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

 

Λίγα λόγια για την κα Γκιούλα                

Η Αλεξανδρουπολίτισσα Γεωργία Γκιούλα, μέλος της οργάνωσης είναι διακεκριμένη  Βιοπαθολόγος και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας,  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με ειδικότητα Ιατρικής Βιοπαθολογίας, διετέλεσε Επιμελήτρια Β Μικροβιολογίας, Λέκτορας Ιατρικής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, σήμερα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή, ΑΠΘ ενώ είναι και μέλος του Εθνικού Κέντρου Γρίπης Β. Ελλάδος.   Μέλος της Επιτροπής Συνεργασίας Κλινικών κι Εργαστηριακών Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, μ Μέλος της Επιτροπής ECTS του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ (2013-έως σήμερα). Στο ενεργητικό της έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Μέλος επιστημονικών εταιρειών, με συμμετοχή σε πολλά διεθνή κι ελληνικά συνέδρια και  συμπόσια, σε κάποια από αυτά ως  ομιλήτρια, σε άλλα ως προεδρεύουσα, και σε άλλα ως μέλος επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής.

Για την εκδήλωση παρουσίασε δημοσίευμα – ρεπορτάζ το glow.gr το οποίο αναφέρει:

Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν για ακόμη μια φορά στην επιχειρηματική σκηνή της χώρας, μέσα από μια μοναδική δράση με την υπογραφή της οργάνωσης Women Act που στηρίζει κι ενθαρρύνει τον ενεργό ρόλο τους στα κοινά και τις επιχειρήσεις. Με σκοπό την ανάδειξη δημιουργικών και στοχευμένων φωνών πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, η κλειστή εκδήλωση της Women Act, με θέμα «Η γυναικεία ηγεσία ως μοχλός επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας».

Το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, στον φιλόξενο χώρο «Β» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η σύζυγος Πρωθυπουργού κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι και είκοσι δυναμικές γυναίκες από τον επιχειρηματικό & επιστημονικό χώρο της πόλης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της δραστηριότητας του φορέα στην πόλη -και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που ακολούθησαν την πανδημία- η Women Act συνεχίζει την πορεία της στην Θεσσαλονίκη στοχεύοντας να ενδυναμώσει και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των γυναικών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζει μια σειρά από σημαντικές δράσεις που επιδιώκουν τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος διασύνδεσης το οποίο θα προσφέρει αξιόλογη επιμόρφωση μέσα από Ακαδημίες Ηγεσίας, δικτύωση μέσα από πιθανές συνεργασίες και θα βοηθήσει στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς ηγετών σε όλους τους τομείς, μέσα από προγράμματα mentorship.

Για τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας ως μεταρρυθμιστικού παράγοντα μίλησε η κυρία Γκραμπόφσκι, η οποία επισήμανε ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης έχουν να προσφέρουν πολλά. Επίσης, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά.

Η Πρόεδρος της Women Act κυρία Μαίη Ζαννή δήλωσε: «Η έως τώρα πορεία της οργάνωσής μας στη Θεσσαλονίκη έχει αποδειχθεί όχι απλώς ενθαρρυντική αλλά μια πραγματική πηγή έμπνευσης και δύναμης. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Ζέρβα που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ηγεσίας ως καταλύτη για τη δημιουργία μιας ισότιμης και ανοιχτής κοινωνίας».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν παρούσες η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κυρία Elizabeth K. Lee, η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κυρία Μαρία Αντωνίου καθώς και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κυρία Μαρία Συρεγγέλα. Τις προσκεκλημένες υποδέχθηκαν οι συνιδρύτριες του φορέα κ.κ. Μαίη Ζαννή, Μαρία Γιαννιού και Έλενα Τσαγκαράκη.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο