Μπορεί ο πληθωρισμός στην Ελλάδα να έχει πέσει χαμηλά και μάλιστα αρκετά χαμηλότερα από την Ευρωζώνη, υπάρχουν όμως κάποια προϊόντα – και μάλιστα πρώτης ανάγκης – στα οποία η ακρίβεια επιμένει. Οι αυξήσεις στο ψωμί, το μοσχάρι, τα αυγά και άλλα προϊόντα τρέχουν στην Ελλάδα πιο γρήγορα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, πιέζοντας ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά.
Χαρακτηριστικά, στο ψωμί καταγράφηκαν αυξήσεις 17% τον Απρίλιο στην Ελλάδα ενώ στην ευρωζώνη 14,6%.
Και σε άλλα τρόφιμα οι αυξήσεις του Απριλίου ήταν μεγαλύτερες στην Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Το μοσχάρι αυξήθηκε 15,2% στην Ελλάδα και 8,6% στην Ευρωζώνη. Τα έλαια και λίπη 16,3% στην Ελλάδα και 15,3% στην Ευρωζώνη.
Σε προϊόντα που παράγει η Ελλάδα, όπως γάλα ο πληθωρισμός έχει φρενάρει. Στο Φρέσκο πλήρες γάλα για παράδειγμα, οι αυξήσεις έτρεξαν τον Απρίλιο 22,8% στην Ευρωζώνη και 17,6% στην Ελλάδα.
ethnos.gr