«Ο κλήρος του αίματος» της Σ. Μαραγκοζάκη παρουσιάζεται στις Φέρες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ, το βιβλιοπωλείο ΚΑΦΚΑ και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 20:00 στην παρουσίαση του βιβλίου της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Ο κλήρος του αίματος».
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με την Κούλα Καφετζή, φιλόλογο, μεταφράστρια.
Θα γίνει προβολή σπάνιου φωτογραφικού υλικού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του π. Δημαρχείου Φερών Έβρου.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Έξι πρόσωπα, δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες, ισορροπούν στη µεθοριακή γραµµή µεταξύ µύθου και πραγµατικότητας, τόπου και ουτοπίας, ελευθερίας και αναγκαιότητας, ζωής και θανάτου, απολλώνιου και διονυσιακού. Μες στη δίνη του εµφυλίου πολέµου, οι ήρωες ζουν το υπαρξιακό τους δράµα, σφοδρές συγκρούσεις µε τους άλλους και µε τον ίδιο τους τον εαυτό. Ό,τι κι αν επιλέξουν, είτε την ωµότητα της αλήθειας είτε την παραµυθία του ψεύδους, συνδιαµορφώνουν την ιστορία χωρίς αποσιωπήσεις.
Ο κλήρος του αίµατος είναι ένα µυθιστόρηµα πολυφωνικό, µε κυρίαρχες τις αντιθέσεις των διληµµάτων και ερωτήµατα για τη δύναµη και την επιβολή, για τη συγχώρεση, τη µνήµη και τη λήθη. Μία απόπειρα συγκερασµού µεταµυθοπλασίας και ντοκουµέντου, έπους και αρχαίου δράµατος, λαϊκής παράδοσης και ιστορικών γεγονότων, µε φόντο τον ελληνικό Εµφύλιο, αν και υπερβαίνει το συγκεκριµένο πλαίσιο και συνοµιλεί µε το µέλλον. Εν τέλει το αίµα που έγινε νερό γίνεται και µελάνι.
Βρείτε το βιβλίο εδώ: www.patakis.gr/bkm/12631

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο