“Ο επικίνδυνος δρόμος που συνδέει εδώ και δεκαετίες την Παλαγία με την Αλεξ/πόλη έγινε ακόμα χειρότερος!”

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Παλαγίας του ΚΚΕ για τα έργα κατασκευής της περιφερειακής οδού

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν τα μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Παλαγίας του ΚΚΕ για τον επικίνδυνο δρόμο που συνδέει την Παλαγία με την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος, όπως αναφέρουν έχει γίνει ακόμη πιο επικίνδυνος λόγω της κατασκευής της περιφερειακής οδού και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχει επιφέρει. Μάλιστα, καλούν τους κατοίκους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση το πρωί της 9ης Νοέμβρη στις 10:30 μπροστά στο Δημαρχείο.
Αναλυτικά:
Συγχωριανοί, το ποτήρι για εμάς τους κατοίκους της Παλαγίας και όλων όσοι εργάζονται στη γύρω περιοχή έχει ξεχειλίσει! Στα τόσα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε διαχρονικά εδώ στην Παλαγία, όπως η έλλειψη χώρων άθλησης, εγκαταλειμμένα πάρκα και έλλειψη χώρων για τα παιδιά, αδέσποτων ζώων που μένουν χωρίς φροντίδα και περίθαλψη, έλλειψη φωτισμού, συνεχείς διακοπές ρεύματος, ανεπαρκής συγκοινωνία, επικίνδυνος δρόμος που μας συνδέει με την πόλη και τόσα άλλα, έρχεται να προστεθεί η αποκοπή του οικισμού από την Αλεξ/πολη λόγω της κατασκευής της λεγόμενης ανατολικής περιφερειακής οδού με ότι αυτό συνεπάγεται στην ταλαιπωρία και ασφάλεια των μετακινήσεων.

Η συνάντηση των κατοίκων με Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη, εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρίας και διοικητή τροχαίας, παρά τις υποσχέσεις τους, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα! Καμιά σήμανση δεν μπήκε στις παρακάμψεις και τους δρόμους που συνδέονται με αυτούς, καμιά επιδιόρθωση στο οδόστρωμα, κανένας φωτισμός, καμιά διαγράμμιση και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την ασφαλή μετακίνηση προς την πόλη. Ο επικίνδυνος δρόμος που συνδέει εδώ και δεκαετίες την Παλαγία με την Αλεξ/πόλη έγινε ακόμα χειρότερος!

 Πως είναι δυνατόν για την ανατολική περιφερειακή οδό να πάρθηκε τόσο γρήγορα η απόφαση για την κατασκευή της, να έγιναν οι μελέτες, να βρέθηκε ανάδοχος, να γίνονται οι απαλλοτριώσεις και να προχωρά η κατασκευή της, ενώ για τον δικό μας δρόμο, για τις δικές μας ανάγκες, να μην γίνεται απολύτως τίποτα αν και έχει τεθεί πολλές φορές παλαιότερα ως θέμα ακόμα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο;

 Πως είναι δυνατόν τα προχωρά η κατασκευή αυτής της οδού και στον δρόμο της Παλαγίας να μην γίνονται ούτε οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις παρακάμψεις για να πηγαίνουν με ασφάλεια τα παιδιά στα σχολεία τους και εμείς στις δουλειές μας;

 Γιατί αυτό το κράτος δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο και να ταλαιπωρεί τόσες χιλιάδες κόσμο, να μην ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, άλλα να σαρώνει απαλλοτριώνοντας ότι βρει μπροστά του, ίσως και σπίτια αργότερα, για να κατασκευάσει αυτόν τον περιφερειακό;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά καθώς η ανατολική περιφερειακή οδός γίνεται για να συνδέσει την Νατοϊκή πολεμική βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία οδό, για γρήγορη, ασφαλή και διακριτική μεταφορά πολεμικού υλικού στο ανατολικό μέτωπο της Ευρώπης, λόγω της σύγκρουσης ΗΠΑ – ΕΕ με τη Ρωσία στο ουκρανικό έδαφος, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ στον αντίποδα ο δρόμος της Παλαγίας θα εξυπηρετήσει τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ως ΚΚΕ αναδεικνύουμε τα προβλήματα του οικισμού της Παλαγίας, δείχνοντας τον δρόμο της διεκδίκησης και της συμπόρευσης για την πραγματική λύση τους. Οι συναντήσεις και οι εκκλήσεις, σε τοπικούς και όχι μόνο παράγοντες, δεν είχε ποτέ ούτε θα έχει και τώρα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η λύση θα έρθει μέσα από την διεκδίκηση και τον αγώνα.

Την 9η Νοέμβρη μέρα πανελλαδικής απεργίας να ενώσουμε την φωνή και την δύναμη μας μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς που έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής. Οι διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς, για φθηνό ρεύμα και θέρμανση για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, για φθηνά βασικά ειδη διατροφης, δεν είναι άσχετες από τις δικές μας διεκδικήσεις, τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας ανάγκες.

Οι κάτοικοι της Παλαγίας, οργανωμένοι μέσα στους συλλόγους και τα σωματεία, να δώσουμε το δικό μας παρόν όλοι μαζί στην απεργιακή συγκέντρωση το πρωί της 9ης Νοέμβρη στις 10:30 μπροστά στο Δημαρχείο.

Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:
 Να κατασκευαστεί άμεσα ο δρόμος για τις ανάγκες των κατοίκων της Παλαγίας και των εργαζομένων στις παρακείμενες επιχειρήσεις!
 Να ληφθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων, των εργαζομένων και όλων όσοι διέρχονται από τους παρακείμενους δρόμους που οδηγούν στο χωριό, όπως: Ειδική σήμανση, φωτισμός, ασφαλτόστρωση – διαπλάτυνση – διαγράμμιση!
 Να ληφθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία όλων μας από καιρικά φαινόμενα, όπως βροχές και χιόνια, για την αποφυγή πιθανού ατυχήματος!

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr