Ο “δράκος” της Ξάνθης επιστρέφει στο σκαμνί και ξυπνά τον εφιάλτη

Ο δολοφόνος και βιαστής της Ζωής Δαλακλίδου διεκδικεί μείωση της ποινής του

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον εφιάλτη τους θα βρεθούν για ακόμη μία φορά οι συγγενείς της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, καθώς άλλη μία δίκη του «δράκου της Ξάνθης», που βίασε, κακοποίησε άγρια και έκαψε ζωντανή την άτυχη κοπέλα το 2012, αναμένεται να αρχίσει αύριο, Τρίτη.

Η δίκη του 35χρονου -σήμερα- Χρήστου Παπάζογλου θα επαναληφθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής, έπειτα από την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει το «τέρας» της Ξάνθης στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για βιασμό και για εμπρησμό. Σύμφωνα με το newsbreak, με την προσφυγή του ζητούσε επανάληψη της διαδικασίας, καθώς όταν εκδικάστηκε η υπόθεση ο συνήγορός του έλειπε, λόγω κωλύματος, με αποτέλεσμα να του οριστεί άλλος δικηγόρος και παράλληλα να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ώστε να «σπάσουν» τα ισόβια!

«Στις 6 Οκτωβρίου 2020 θα γίνει ακόμη μία φορά δικαστήριο. Για τρίτη φορά θα πρέπει να το ζήσουμε από την αρχή. Για τρίτη φορά θα πρέπει να μιλήσουμε για την αδελφή μας, να φυλάξουμε τη μνήμη της, την ψυχή της. Γιατί η αδελφή μου δεν είναι εδώ να υποστηρίξει τον εαυτό της. Δεν είναι εδώ να μιλήσει γι’ αυτά που πέρασε. Είναι, όμως, αυτός εδώ, με όλα τα δικαιώματα να παλεύει να μειώσει την ποινή του για ένα φρικτό έγκλημα στη δεκαετία αυτή. Είναι αυτός εδώ, που δήλωσε μετανιωμένος, αλλά θέλει να βγει έξω να κάνει τη ζωή του. Και η Ζωή της δικιάς μου οικογένειας να είναι απούσα. Και θα είναι απούσα. Γιατί η αδελφή μου δεν είχε δικαίωμα στο “όχι”. Σε αυτό το “όχι” που το προσπερνάει ο κάθε σεξιστής, βιαστής, ομοφοβικός, ρατσιστής και γίνονται όλα αυτά τα εγκλήματα που ακούμε και ζούμε καθημερινά», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της, με αφορμή τη δίκη που θα επαναληφθεί, η αδελφή της άτυχης Ζωής Δαλακλίδου.

Η οποία, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, είναι αναγκασμένη να αντικρίσει ξανά και ξανά τον άνθρωπο που έκοψε με τον πιο βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής του αγαπημένου της προσώπου.

Ο Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος διατηρούσε μανάβικο στην Ξάνθη, σόκαρε το πανελλήνιο τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012, όταν ακολούθησε την κοπέλα που επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι όπου διέμεναν οι γονείς της και τη στιγμή που έψαχνε τα κλειδιά στην τσάντα της τής επιτέθηκε, τη βίασε, την κακοποίησε και την έκαψε ζωντανή.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο