Ο Αετός Λήμνου στα χνάρια του Νίκου Σαμαρά στην Ορεστιάδα

«Σαν στο σπίτι τους» νιώθουν εδώ και λίγα 24ωρα τα μέλη της γυναικείας ομάδας του «Αετού Λήμνου», που από το κλειστό «Ν. Σαμαράς» της Μύρινας, βρέθηκαν στο κλειστό «Ν. Σαμαράς» της Ορεστιάδας, ως φιλοξενούμενες του Άθλου και της πόλης του Έβρου.
Την ομάδα κορασίδων του νεοσύστατου συλλόγου Αετός Λήμνου που έλκει το όνομα του από το προσωνύμιο του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά και είναι συνέχεια του Limnos Sports Club που ίδρυσε ο σπουδαίος βολεϊμπολίστας στο πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου, φιλοξενεί ο Δήμος Ορεστιάδας και ο Άθλος Ορεστιάδας.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Λήμνο προσκάλεσε την ομάδα του νεοσύστατου συλλόγου της Λήμνου να επισκεφτεί τον Έβρο με την ευκαιρία και του εορτασμού 100 ετών από την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας.
Η ακριτική πόλη είναι η γενέτηρα πόλη του Νίκου Σαμαρά για κοινή προετοιμασία με τις ακαδημίες του Άθλου και φιλικούς αγώνες με την εποπτεία του υπευθύνου των ακαδημιών του Άθλου Ορεστιάδας Γιάννη Καρρά. Μεγάλη ήταν η βοήθεια και από τον δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινακη αλλά της seajets που έκανε προσφορά την μεταφορά των παιδιών από τη Λήμνο στην Αλεξανδρούπολη.

Αν και στα «χαρτιά» ο σύλλογος της Λήμνου μετράει μόλις έναν χρόνο ζωής, ουσιαστικά πρόκειται για την συνέχεια, της «Λήμνος Sports Club» που το 2010 ίδρυσε ο αείμνηστος Νίκος Σαμαράς και έπειτα από δύο χρόνια «αδράνειας», επέστρεψε πιο δυνατή για να συνεχίσει το όνειρο και το έργο του θρυλικού «Αετού» του ελληνικού βόλεϊ!
Για αυτό και τα 19 μέλη της ομάδας της Λήμνου, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν με επικεφαλής τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Σινανή στα «χώματα» της Ορεστιάδας, αισθάνονται πέρα από συγκίνηση και μια φοβερή οικειότητα, απόρροια του «δεσίματος» που υπάρχει με την πόλη μας, ακόμη μια «κληρονομιά» του Νίκου Σαμαρά στο άθλημα.
Άλλωστε, η άλλοτε αθλήτρια-προπονήτρια της “Λήμνος Sports Club” Πηνελόπη Ξανθοπούλου και νυν τεχνικός του «Αετού» Λήμνου», υπήρξε, όπως και η αδελφή της Ηλέκτρα, μία από τις αγαπημένες αθλήτριες του θρυλικού άσου του εβρίτικου βόλεϊ. Σε ηλικία 14 ετών, έμαθε τα μυστικά του βόλεϊ από τον «Σαμ», ο οποίος υπήρξε παίκτης και προπονητής του συλλόγου και έχει την «ευθύνη»-πρόκληση να συνεχίσει το έργο του, την ανάπτυξη δηλαδή του βόλεϊ στο νησί.
Σε δηλώσεις του μάλιστα ο πρόεδρος του ΤΑΑ Άθλου Ορεστιάδας, Γιώργος Τσολακίδης δεν έκρυψε τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του για την παρουσία της ομάδας της Λήμνου στην πόλη μας: «Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε από την Πέμπτη στην πόλη μας την ομάδα του «Αετού Λήμνου.
Η παρουσία μιας νησιώτικής ομάδας, που φέρει το «προσωνύμιο» του Νίκου Σαμαρά στο ομώνυμο κλειστό της πόλης μας, αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή για τον Άθλο και έχει σκορπίσει συγκίνηση, καθώς το όραμα του «Αετού» και η αγάπη μας για το βόλεϊ, καθοδηγεί και συνδέει τις δύο ομάδες.
Δώσαμε κάποια φιλικά με τα αναπτυξιακά τμήματα του Άθλου, ενώ χθες τα κορίτσια από τη Λήμνο, έκαναν επιπλέον και μισή ώρα προπόνηση με την ανδρική ομάδα.
Το να βλέπεις τον Κασαμπαλή και τον Βελούδη, να «δουλεύουν» με την πασαδόρο και το λίμπερο της ομάδας της Λήμνου, “υπό το βλέμμα του Αετού” και το γήπεδο μας να «σφύζει» από νιάτα και ενθουσιασμό, είναι σίγουρα μία στιγμή πολύ όμορφη για το άθλημα.
Την Κυριακή μάλιστα, η ομάδα της Λήμνου, όπως και οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων της Ορεστιάδας, θα βρεθούν δίπλα μας στο κρίσιμο ματς με τον ΟΦΗ και ελπίζω ότι πέρα από το θέαμα υψηλού επιπέδου θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μία ακόμη σημαντική νίκη του Άθλου» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου μας.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Σαμαράς μεγάλωσε στην Ορεστιάδα αλλά τα τελευταία χρόνια της ζωής του έμενε στη Λήμνο τόπος καταγωγής της συζύγου του Έλενας αλλά και της τελευταίας του κατοικίας στις 4 Ιανουαρίου 2013. Στις 4 Ιανουαρίου 2023 συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του.

Η αποστολή του Αετού Λήμνου αποτελείται από 17 αθλήτριες και συνοδεύεται από τον πρόεδρο του συλλόγου Κωνσταντίνο Σινάνη και την προπονήτρια Πηνελόπη Ξανθοπούλου η οποία υπήρξε αθλήτρια του Νίκου Σαμαρά.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο