Νοσηλευτές  και από την Κομοτηνή ενισχύουν το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης 

Στη μάχη των ΜΕΘ της συμπρωτεύουσας ρίχνονται νοσηλευτές από διάφορες περιοχές της χώρας 
«Δεν υπάρχουν λόγια για να πεις ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους» αναφέρει ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ 

Βασιλική, Ολυμπία, Ευαγγελία, Άρτεμις, Κατερίνα, Μαλαματή, Ευφροσύνη, Ανθή, Χρυσούλα, Πηνελόπη. Αυτά τα δέκα ονόματα ανήκουν σε εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της ελληνικής πολιτείας, επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο και αποβιβάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να στελεχώσουν το Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Τα ονόματά τους έκανε γνωστά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του η οποία έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Οι νοσηλεύτριες πράγματι αξίζουν συγχαρητηρίων, πλην όμως δεν είναι οι μόνες/οι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. 

Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από Κομοτηνή, Γιάννενα και Άργος επίσης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, αναφέροντας τα εξής: «Με μεγάλη συγκίνηση θα υποδεχτούμε σήμερα το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό από την Κρήτη, από τα Γιάννενα, από την Κομοτηνή και από το Άργος. Η συμβολή τους θα είναι η άμεση λειτουργία Μονάδων Εντατικής στην Θεσσαλονίκη.  Δεν υπάρχουν λόγια για να πεις ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελένη Μπορμπουδάκη, στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη για την αρωγή τους». 

 

Από την Κομοτηνή στη Θεσσαλονίκη 

Η Αναστασία, η Χατιτζέ, η Ιωάννα, η Χρυσούλα, ο Παναγιώτης είναι οι νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», οι οποίοι ανταποκρίθηκαν κατευθείαν στο κάλεσμα της ελληνικής πολιτείας και ήδη βρίσκονται στο «Ιπποκράτειο», προκειμένου να στελεχώσουν την COVID-ΜΕΘ του Νοσοκομείου. 

«Τους ευχαριστώ ως διοικήτρια και ως πολίτης» είπε στον «Χ» η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη, η οποία εξήγησε πως οι συγκεκριμένοι νοσηλευτές μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν διαθέτει COVID-ΜΕΘ. Η μετακίνησή τους είναι προσωρινή, πλην όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί με ακρίβεια πόσο καιρό θα παραμείνουν στην συμπρωτεύουσα. 

Η συζήτηση για το κατά πόσο οι «τρύπες» του Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να «βουλώνονται» μέσω εθελοντικών αποστολών, είναι μεγάλη. Δεν είναι όμως της παρούσας να γίνει. Σήμερα, αυτό που χρήζει καταγραφής είναι ένα «ευχαριστώ» στους 5 της Κομοτηνής και σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές κι εργαζομένους που δίνουν τη μάχη κόντρα στον ιό και τους αρνητές του. 

 

Διονύσης Βοργιάς– Χρονος 

 

 


0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο