«Νίπτει τας χείρας του» ο Σταϊκούρας για το λουκέτο στην Τράπεζα Πειραιώς των Φερών

Σε απάντησή του στην ερώτηση της Νατάσας Γκαρά, αναφέρει πως το Υπουργείο Οικονομικών δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των τραπεζών 

Να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά προτείνει στους Φεριώτες η διοίκηση της Τράπεζας                                                                                         

«Νίπτει τας χείρας του» το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Φέρες, το οποίο έχει προκαλέσει εύλογα παράπονα και αντιδράσεις σε κατοίκους και τοπικούς φορείς.

Σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νατάσα Γκαρά, ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει:

«Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ.5035/4-5-2022 ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κ. Α.Γκαρά, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων. Επί των θεμάτων που τίθενται, σημειώνουμε ότι τα ζητήματα ίδρυσης και λειτουργίας των τραπεζικών υποκαταστημάτων άπτονται της επιχειρηματικής πολιτικής των τραπεζών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση από τα τραπεζικά ιδρύματα, τα δίκτυα καταστημάτων διαμορφώνονται μετά από εκτίμηση και στάθμιση σειράς παραμέτρων σε σχέση με υφιστάμενα δεδομένα. Ταυτόχρονα, όλες οι συστημικές τράπεζες, επενδύουν στον διαρκή εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση της ηλεκτρονικής τραπεζικής μέσω διαδικτύου και μέσω τηλεφώνου, με τα οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί η πλειονότητα των συναλλαγών. Η Κυβέρνηση έχει επανειλημμένως τονίσει ότι είναι αναγκαίο οι τράπεζες να λαμβάνουν υπόψη στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής τους πολιτικής για τα δίκτυα καταστημάτων και τις κοινωνικές διαστάσεις, ιδίως αυτές που αφορούν την ιδιαίτερη μέριμνα των ηλικιωμένων και των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, ώστε να δίνουν επαρκείς εναλλακτικές επιλογές πρόσβασης στις τραπεζικές εργασίες».

Η απάντηση της Τράπεζας

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Υπουργός, η η Δ/νση Χρηματοοικονομικής Πολιτικής απευθύνθηκε προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου, να λάβει την απάντησή της στο συγκεκριμένο θέμα. Στην επιστολή της, η Διοίκηση της Τράπεζας αναφέρει:
«Το Δίκτυο Καταστημάτων και ΑΤΜs διαμορφώνεται κάθε φορά μετά από στάθμιση μίας σειράς παραμέτρων, δεικτών και δεδομένων στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας. Υπό αυτό το πρίσμα ενδέχεται να αξιολογείται η λειτουργία Καταστημάτων και Κινητών Συνεργείων, διατηρώντας ΑΤΜ στην εκάστοτε περιοχή, ως και στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
Παράλληλα θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η Τράπεζα έχει επενδύσει στον διαρκή εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της ηλεκτρονικής τραπεζικής, προσφέροντας πρωτοποριακά προϊόντα που φέρνουν τις τραπεζικές υπηρεσίες σε κάθε σπίτι και επιχείρηση.
Η ηλεκτρονική τραπεζική μέσω διαδικτύου (web banking) Winbank, προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα εκτέλεσης τραπεζικών συναλλαγών μέσω τηλεφώνου (phone banking), αλλά και μέσω εφαρμογής smartphone (Winbank mobile app), χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε Κατάστημα.
Η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των πελατών της μέσω της διαρκούς βελτίωσης των ψηφιακών καναλιών, για τα οποία έχει διακριθεί διεθνώς.
Με τη διαβεβαίωση ότι η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει ενεργά την οικονομική δραστηριότητα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, παραμένουμε στη διάθεσή σας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο