Νέος διαγωνισμός για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη

Οι προσφορές των εταιρειών που θα συμμετέχουν θα ανοιχτούν τον Μάρτιο

Νέα προσπάθεια για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη, μετά τη διάλυση της σύμβασης με τον προηγούμενο ανάδοχο, η οποία είχε υπογραφεί ακριβώς πριν ένα χρόνο.
Οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία και η εκτόξευση του κόστους των υλικών, είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του αναδόχου από το έργο, ενώ και οι υπόλοιπες εταιρείες που είχαν καταθέσει προσφορές δήλωσαν αδυναμία να το αναλάβουν. Έτσι, η δημοτική αρχή έλαβε την απόφαση να επαναδημοπρατήσει το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και που, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, κινδυνεύουν να χαθούν λόγω όλης αυτής της καθυστέρησης.
Στο νέο διαγωνισμό για το έργο “Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης” σημειώνεται πως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 08/03/2023 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 10/03/2023.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 5,79 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 7,17 εκατ.) και η σύμβαση θα έχει διάρκεια 36 μήνες (3 χρόνια) από την ημερομηνία υπογραφής.
Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του έργου, «η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης εκπόνησε τη μελέτη κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου έκτασης 45.689,19 τ.μ Το οικόπεδο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης σε σημείο που έχει άμεσα σύνδεση με τους κύριους συγκοινωνιακούς άξονες της πόλης.
Το νέο κτίριο θα τοποθετηθεί νότια του κλειστού κολυμβητηρίου που δόθηκε πρόσφατα σε λειτουργία έτσι ώστε τα δύο κτίρια να δημιουργούν ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Το νέο κλειστό γυμναστήριο έχει χωρητικότητα 1042 ατόμων (όλες οι θέσεις σε σταθερές κερκίδες) εκ των οποίων οι 10 θέσεις προβλέπονται για ΑΜΕΑ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο