Νέο υπερταχύπλοο περιπολικό σκάφος στη δύναμη του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης

 Η καμπίνα του μπορεί να γίνει και ασθενοφόρο

Στη δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης εντάχθηκε πλέον το νέο υπερταχύπλοο περιπολικό σκάφος. Στο λιμάνι του Έβρου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η τελετή υποδοχής του παρουσία των τοπικών αρχών.

Πρόκειται για το ΠΛΣ 1055 σκάφος, τύπου Rafnar 1100 Gabin, μήκους 11,5 μέτρων, με μέγιστη ταχύτητα ανω των 50 κόμβων. Φέρει θωράκιση στη καμπίνα διακυβέρνησης σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ. Διαθέτει δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 450 ίππων ο καθένας, θερμική κάμερα της FLIR, ραντάρ πλοήγησης της Simrad, σύστημα διοίκησης και ελέγχου καθώς και κάμερα ημέρας/ νύχτας τύπου MOHOC. Ο οπλισμός αποτελείται από ένα πολυβόλο διαμετρήματος των 12,7mm στη πλώρη του σκάφους επί ειδικής βάσης.

Η καμπίνα του μπορεί να γίνει και ασθενοφόρο. Είναι Ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής. Αποτελεί δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ”. Το σκάφος της Αλεξανδρούπολης είναι προσφορα του ιδρύματος Ωνάση.

«Καλοτάξιδο το νέο υπερταχύπλοο περιπολικό σκάφος, στο οποίο σήμερα έγινε αγιασμός και εντάσσεται στη δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Ξεναγήθηκα στο σκάφος ευχόμενος στα μέλη του πληρώματος υγεία και δύναμη στην επιτέλεση της σημαντικής αποστολής τους» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο