Νέο «σπίτι» και αλλαγή σελίδας για τους φαρμακοποιούς του Έβρου (βίντεο+φωτο)

Ο Αν. Τερζής ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου για να αφοσιωθεί στη διοικηση της ΣΥΦΑ

Οι Φαρμακοποιοί του τόπου μας απέκτησαν ένα σύγχρονο και λειτουργικό «σπίτι». Τιμήθηκαν τέσσερις πρώην πρόεδροι του ΦΣΕ

Του Γιώργου Πανταζίδη

Χαμόγελα, εκπλήξεις, συγκίνηση, βραβεύσεις, ειδήσεις ….. έκρυβε η εκδήλωση εγκαινίων των νέων γραφείων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου.

Ο νέος χώρος που θα αποτελέσει τη στέγη, το «σπίτι» των φαρμακοποιών της περιοχής μας , είναι πλέον γεγονός, στην είσοδο του Απαλού, λίγο πριν το αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης.

Μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου βρέθηκαν στον χώρο για να τιμήσουν αυτό το νέο ξεκίνημα και να χειροκροτήσουν τέσσερις διατελέσαντες προέδρους του Φ.Σ.Ε. που τιμήθηκαν για την προσφορά τους και πιο συγκεκριμένα τους Άγγελο Τερζούδη, Μάκη Αδαμίδη, Πασχάλη Γουτκίδη, Γιώργο Καίσα.

Ωστόσο επεφύλασσαν και έναν ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα στον Αναστάσιο Τερζή, ο οποίος από το βήμα των εγκαινίων – απρόσμενα για πολλούς – ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Όπως είπε, μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΣΥ.ΦΑ. Έβρου, της συνεταιριστικής μας φαρμακαποθήκης, δεν μπορούσε να διατηρηθεί και στις δύο θέσεις και θα αφοσιωθεί στα νέα του καθήκοντα. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασής του, δεν μπορούσε να καλύψει  την έντονη συγκίνησή του.

Προέδρος για το επόμενο διάστημα αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Μαλάκης

«Φιλοδοξούμε να αποτελέσει το κύτταρο των μελών του συλλόγου»

Ο κ. Τερζής μίλησε στη ΓΝΩΜΗ για τη νέα στέγη του συλλόγου: «Εγκαινιάζουμε και επίσημα τις νέες μας εγκαταστάσεις. Είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς με δικό τους σχεδιασμό και χρηματοδότηση και φιλοδοξούμε να αποτελέσει το κύτταρο των μελών του συλλόγου μας όπου και θα στεγάσει όλες τις δραστηριότητές τους. Την καθημερινή λειτουργία αλλά και τις συνεδριάσεις και εκδηλώσεις μας. Αναγκαζόμασταν να συναντιόμαστε σε διάφορους χώρους, τώρα έχουμε τον δικό μας. Ηταν μια ανάγκη που υπήρχε και θα καλύψει για πολλά χρόνια όλες τις ανάγκες μας».

Σε ερώτησή μας για τον σημαντικό ρόλο των φαρμακοποιών ιδιαίτερα σε καιρό πανδημίας μας είπε ότι «σε κάθε υγειονομική κρίση οι φαρμακοποιοί ήταν στην πρώτη γραμμή, όπου χρειάστηκε ήταν χρέος μας είμασταν εκεί. Πιστεύω ότι σταθήκαμε επάξια και ανταποκριθήκαμε στο ρόλο μας αποτελεσματικά και με ασφάλεια».

Η δήλωση παραίτησης του κου Τερζή

Ο κ. Τάσος Τερζής σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

Παραίτηση από τη θέση του προέδρου του ΦΣΕ

«Όπως πολλοί γνωρίζετε είχα την τιμή να εκλεγώ προ δύο μηνών περίπου στη θέση του προέδρου του ΣΥ.ΦΑ. Έβρου, της συνεταιριστικής μας φαρμακαποθήκης . Μια θέση με πολύ μεγάλες προκλήσεις, ακόμη μεγαλύτερους στόχους και περισσότερες ευθύνες. Δυστυχώς, αυτές οι ευθύνες δε μου επιτρέπουν να μπορώ να αφιερώσω χρόνο και στους δύο ρόλους χωρίς να αδικήσω και να υποβαθμίσω κάποιον από αυτούς – ίσως και τους δύο – και φυσικά δεν θα πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο. Οπότε σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΦΣ Έβρου.

Πρόκειται για μια συνειδητή απόφαση, αφού πάντα η πρόθεσή μου είναι να μπορώ να προσφέρω εκεί που είμαι περισσότερο χρήσιμος. Η θέση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει, ίσως, περισσότερο κύρος και προβολή. Πιστεύω, όμως, ότι ο καθένας μας που εμπλέκεται στα κοινά οφείλει να το κάνει με ταπείνωση και διάθεση προσφοράς. Να πηγαίνει με φόρα προς το μέλλον και να οδηγεί τις εξελίξεις κι όταν αισθάνεται ότι δε θα μπορεί να το πράξει για οποιονδήποτε λόγο, να αφήνει τη θέση στον επόμενο.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια εργαστήκαμε σκληρά μαζί με τα ΔΣ για τον εκσυγχρονισμό του Συλλόγου και την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του. Πρωτοστατήσαμε στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, κυρίως στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, δημιουργήσαμε τον Διανεμητικό Λογαριασμό, που απλοποίησε τη ζωή όλων μας και οργάνωσε άριστα τον Σύλλογο.

Προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στη δια βίου εκπαίδευση των συναδέλφων, με πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ενώ το αποκορύφωμα αυτών ήταν το συνέδριο της Φαρμακοεπιδημιολογίας, που διοργανώσαμε ήδη για 4η φορά σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή ΔΠΘ. Ένα πανελλήνιας εμβέλειας επιστημονικό γεγονός, μοναδικό στην Ελλάδα που ξεπερνά τις δυνατότητες ενός περιφερειακού συλλόγου κι ενός περιφερειακού πανεπιστημίου. Επίσης, προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους να υποστηρίξουμε και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των φαρμακείων μας.

Το επιστέγασμα των προσπαθειών μας είναι οι νέες εγκαταστάσεις του ΦΣΕ, που εγκαινιάστηκαν επίσημα στις 11-9-21. Ένα πραγματικό κόσμημα, αντάξιο του κύρους και της εμβέλειας του Συλλόγου, που μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες και πολυποίκιλες ανάγκες του. Ευχαριστώ θερμά όλους τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες μου τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα όλα αυτά τα χρόνια. Και, φυσικά, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που ήταν πάντα παρόντα για να μεταφέρουν τα μηνύματά μας προς το κοινό. Παραμένω ως μέλος του ΔΣ του ΦΣΕ και φυσικά ως αντιπρόσωπους του ΦΣΕ στον ΠΦΣ έτοιμος να συμβάλλω όπου κι όπως μπορώ»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο