Νεο Fuel pass για διακοπές: Ποιοι θα το πάρουν

Πληροφορίες για αυξημένη επιδότηση

Με την ακρίβεια να «καλπάζει» και τις τιμές της βενζίνης να ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά, η κυβέρνηση εξετάζει την παράταση του fuel pass κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι είναι και η αύξηση του επιδόματος καυσίμων, ειδικά για τη βενζίνη. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης για τα καύσιμα, ύψους 800 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» εξετάζεται:

  1. Παράταση στο fuel pass για τρεις μήνες
  2. Αύξηση του επιδόματος βενζίνης στα φυσικά πρόσωπα.
    Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι από τα 30-50 ευρώ που είναι σήμερα το επίδομα βενζίνης, θα αυξηθεί σε 40-60 ευρώ.
Ποιοι θα πάρουν επίδομα βενζίνης και έξτρα εφάπαξ επιδότηση

Σκέψεις υπάρχουν και για την παροχή ενός επιπλέον εφάπαξ βοηθήματος στους πιο ευάλωτους οικονομικά πολίτες, ξεκινώντας από τους κατοίκους των νησιών που υφίστανται και τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από την εκτόξευση των τιμών της βενζίνης. Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις από τους παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για εκτόξευση ακόμα και στα 3 ευρώ.
Το νέο Fuel Pass θα αποφασιστεί μέσα στις επόμενες μέρες, αφού πρώτα το οικονομικό επιτελείο αποτιμήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια και τις αντοχές της οικονομίας.
Υπενθυμίζεται, πως στην προηγούμενη φάση, δικαιούχοι μόνο για το επίδομα βενζίνης ήταν:

  • κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών
  • οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας
  • το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ
Πότε λήγει το πρώτο Fuel Pass

Ουσιαστικά προθεσμία για να κάνει κάποιος αίτηση για επίδομα βενζίνης δεν υπάρχει, ενώ ήδη οι περισσότεροι δικαιούχοι έχουν κάνει την αίτηση στην πλατφόρμα ΕΔΩ. Πάντως, πιθανόν να μην μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε αίτηση μετά τις 31/7/2022, που είναι και η ημερομηνία λήξης της χρήσης της ψηφιακής κάρτας του Fuel Pass στα πρατήρια.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο