Νέες συνδέσεις για το αεροδρόμιο της Καβάλας με Μιλάνο, Βερόνα και Βουκουρέστι

Την ίδια στιγμή, το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης συνεχίζει τη μιζέρια του

Αλεξανδρούπολη και Καβάλα μπορεί να απέχουν, χιλιομετρικά, λιγότερο από 150 χιλιόμετρα, η απόσταση όμως που χωρίζει τις δύο πόλεις της ΑΜΘ, αναφορικά με την προσέλκυση ξένων τουριστών, μέσω των αεροδρομίων τους, είναι τεράστια και όσο περνούν τα χρόνια μοιάζει αγεφύρωτη.

Στη δυστοκία προσέλκυσης πτήσεων από το εξωτερικό, που είχε διαπιστωθεί τα προηγούμενα χρόνια, για πολλούς και διάφορους λόγους, παρά τις όποιες σποραδικές προσπάθειες, ήρθε να προστεθεί τον τελευταίο χρόνο και η νομοθεσία της προηγούμενης κυβέρνησης, περί λειτουργίας δεξαμενών καυσίμων στους αερολιμένες. Η πρόβλεψη αυτή, καθιστά απαγορευτική την πραγματοποίηση δρομολογίων από άλλες χώρες, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα, μια και η εν λόγω επένδυση, θεωρείται σχεδόν απίθανο να γίνει από κάποιον ιδιώτη στο αεροδρόμιό μας.

Οι τοπικοί φορείς είναι ενήμεροι και όπως δηλώνουν κατά καιρούς, προσπαθούν να πιέσουν σε κεντρικό επίπεδο για την επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος. Πέρα από δεσμεύσεις ότι θα υπάρξει μέριμνα για το θέμα, από την κυβέρνηση, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ενημερωθεί για κάτι χειροπιαστό, με αποτέλεσμα και για αυτό το καλοκαίρι η κατάσταση να μην προκαλεί ιδιαίτερη αισιοδοξία, σε ό,τι αφορά νέα δρομολόγια για τον «Δημόκριτο».

Την ίδια στιγμή, στην Καβάλα, τα νέα είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστα. Σύμφωνα με την «Πρωινή», πριν λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου της πόλης με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αθανάσιο Τσώνη.  Εκεί αναφέρθηκε για πρώτη φορά η καλοκαιρινή αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με το Μιλάνο. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για εταιρία χαμηλού κόστους που επίσης το καλοκαίρι θα συνδέσει την Καβάλα και με τη Βερόνα.

Συζητήθηκαν επίσης οι νέες προοπτικές που ανοίγονται με την απευθείας σύνδεση «Μιλάνο-Καβάλα» που θα λειτουργήσει το προσεχές διάστημα. Επισημάνθηκε το ενδιαφέρον για νέους προορισμούς όπως η Κίνα και το Ισραήλ καθώς και για τους υφιστάμενους όπως η Ουκρανία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Αγγλία και οι Βαλκανικές χώρες.

Εν τω μεταξύ, και η Rynair στις θερινές συνδέσεις του 2020 έχει συμπεριλάβει μία νέα σύνδεση από Καβάλα για Βουκουρέστι.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο