Νέες φήμες για «λουκέτο» στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Αλεξανδρούπολη

Για μία απαράδεκτη απόφαση, εφόσον υλοποιηθεί, κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο οποίος δεν έλαβε ποτέ απάντηση σε επιστολή του προς τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα

Μιχαηλίδης: Ακατανόητο να κλείνουν τραπεζικά καταστήματα σε έναν κρίσιμο Ευρωπαϊκό ενεργειακό κόμβο

Της Κικής Ηπειρώτου

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, μία έντονη φημολογία για «λουκέτο» στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις. Δώδεκα μήνες αργότερα, η φημολογία επανέρχεται και μάλιστα, αυτή τη φορά, πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανακοινώσεις της διοίκησης έχουν κοινοποιηθεί και στους εργαζόμενους του υποκαταστήματος, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα εργαστούν σε κάποιο άλλο υποκατάστημα, όπως αυτό της Κομοτηνής.
Όπως αναφέρεται στο site της ΤτΕ, το υποκατάστημα της Αλεξανδρούπολης, διεκπεραιώνει τις παρακάτω σημαντικές συναλλαγές:
-Ταμειακές εργασίες
-Αγορά και πώληση συναλλάγματος
-Πώληση χρυσών λιρών, αναμνηστικών και συλλεκτικών νομισμάτων
– Εργασίες που αφορούν το Ελληνικό Δημόσιο και δημόσιους οργανισμούς

Πέτροβιτς: «Θα είναι μία απαράδεκτη απόφαση»

Μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, υπενθυμίζει την επιστολή που είχε στείλει στον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, πριν από ένα χρόνο, όταν διακινούνταν οι ίδιες πληροφορίες για κλείσιμο του υποκαταστήματος. Όπως αναφέρει, δεν είχε μπει κανείς στον κόπο να του απαντήσει στη συγκεκριμένη επιστολή! Σήμερα, με τις φήμες να έχουν οργιάσει και πάλι, ο κ. Πέτροβιτς κάνει λόγο για μία απαράδεκτη απόφαση, εφόσον αυτές επιβεβαιωθούν.
«Αν τελικώς, υλοποιηθεί η απόφαση για κλείσιμο της Τράπεζας, θα είναι μία απαράδεκτη απόφαση, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, ούτε την ιστορία, ούτε το μέλλον της, όπως αυτό προδιαγράφεται μέσα από τα μεγάλα έργα που έρχονται και που έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση. Τυχόν κλείσιμο του Υποκαταστήματος της ΤτΕ στην Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στην τοπική οικονομία και κοινωνία και θα έχει αρνητικότατο αντίκτυπο στην εθνική προσπάθεια αναβάθμισης της ακριτικής μας περιοχής, στην οποία η πολιτεία οφείλει να προσθέτει και όχι να αφαιρεί».

Μιχαηλίδης: «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»

Ο ανεξάρτητος δημοτικός Παύλος Μιχαηλίδης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ», σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται στο νέο κύκλο φημών που έχει ανοίξει, όχι μόνο για το λουκέτο στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και για υποκαταστήματα άλλων τραπεζών σε περιοχές του Δήμου μας. Καλεί ακόμη  τους εμπλεκόμενους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μεσολαβήσουν για να μην υλοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις, όπως και το Δημοτικό συμβούλιο στο να πάρει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την αποφυγή των δυσμενών αυτών εξελίξεων.
«Ήταν αρχές Ιουλίου του 2001 όταν ο τότε διοικητής της τράπεζας Ελλάδος, κ. Λουκάς Παπαδήμος, εγκαινίασε το νέο κτίριο του υποκαταστήματος της Τράπεζας στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης. Στις δηλώσεις του μάλιστα ο μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, επεσήμανε την ανάγκη να κινητοποιηθούν οι περιφέρειες και οι νομοί της χώρας, προκειμένου να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή γεωγραφική διασπορά των ωφελειών από τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση και επεσήμανε τις θετικές επιδόσεις και προοπτικές του νομού Εβρου!
Είκοσι χρόνια μετά, λίγες μέρες από την επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ, άνοιξε μια έντονη φημολογία για ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην πρωτεύουσα του Έβρου!  Πως γίνεται την μια μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δηλώνει στα εγκαίνια του FSRU, πως η Θράκη και Έβρος αλλάζουν και η Αλεξανδρούπολη καθίσταται σημαντικότατος ενεργειακός κόμβος με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης και συνάμα να κλείνουν κορυφαία υποκαταστήματα Τραπεζών. Διότι δεν είναι μόνο η έντονη φημολογία για την Τράπεζα της Ελλάδος στην Αλεξανδρούπολη, αλλά κυρίως το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο να κλείσουν σημαντικά τραπεζικά καταστήματα στην πόλη των Φερών.
Δεν μπορεί επίσης να μην λαμβάνεται υπόψιν η νέα προοπτική που ανοίγεται στην περιοχή με την αξιοποίηση του λιμανιού και να παίρνονται αποφάσεις που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτάχυνση της εγκατάλειψης και της ερήμωσης της ακριτικού νομού μας. Εκεί που προσπαθούν να μας πείσουν πως ο δήμος της Αλεξανδρούπολης προορίζεται να γίνει ένα ευρωπαϊκό επιχειρηματικό κέντρο, αντί να πάμε ένα βήμα μπροστά, αγωνιωδώς προσπαθούμε να διαφυλάξουμε κάποια από τα κεκτημένα και αυτονόητα που ακόμα έχουμε.
Καλούμε με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους εμπλεκόμενους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μεσολαβήσουν για να μην υλοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις. Καλείται επίσης το Δημοτικό συμβούλιο στο να πάρει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία με σκοπό να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων όσο ακόμη υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια. Τέτοιες εξελίξεις είναι βέβαιο ότι δε βοηθούν στη ανατροπή του ήδη επιβαρυμένου κλίματος στην τοπική οικονομία, που έχει επιδεινωθεί και λόγω της επίδρασης της υγειονομικής κρίσης. Ζητάμε την επί πλέον διάθεση σημαντικών οικονομικών εργαλείων στην περιοχή που θα στοχεύουν στην ενίσχυση και ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ως εκ τούτου, είναι επιβεβλημένη η παρουσία και εύλογη η συμβολή του χρηματοπιστωτικού τομέα, για την υλοποίηση όλων των σχεδίων ανάπτυξης.
Η Ευρωπαϊκή προοπτική για τηλεργασία και αύξηση  των ηλεκτρονικών συναλλαγών που οδηγεί σε συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων και σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, δυστυχώς βρήκε εφαρμογή και στο οργανόγραμμα της εταρείας Gastrade, η οποία προ ημερών ανακοίνωσε προσλήψεις προσωπικού για το έργο του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία θα εργάζονται στα γραφεία των Αθηνών!».

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο