Νέες δηλώσεις Μηταράκη για τα έργα στο ΚΥΤ Φυλακίου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι στην Ελλάδα καταγράφονται οι χαμηλότερες μεταναστευτικές ροές της δεκαετίας

Για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Έβρου, τον πραγματικό αριθμό των μεταναστών στη χώρα και για την επιδοματική πολιτική μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στη Βεργίνα Τηλεόραση.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι στην Ελλάδα καταγράφονται οι χαμηλότερες μεταναστευτικές ροές της δεκαετίας, ενώ την ίδια στιγμή στην Ευρώπη υπάρχει αύξηση 57%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να κλείσει 85 δομές φιλοξενίας και να δεχθεί μόλις 8.500 μετανάστες, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα δεχόταν 1.000.000. «Το μεταναστευτικό δεν μας επηρεάζει στο βαθμό που μας επηρέαζε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχετικά με το Κέντρο Υποδοχής στον Έβρο ο κ. Μηταράκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα αυξηθεί η χωρητικότητα του συγκεκριμένου ΚΥΤ και δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των διαμενόντων σε αυτό. Σήμερα διαμένουν 231 άτομα εκεί, ενώ μπορεί να δεχθεί μέχρι 700. Αυτό που γίνεται, εξήγησε ο υπουργός, είναι μια μικρή επέκταση των φυλακών της Αστυνομίας στο ΠΡΟΚΕΚΑ.

Επιπλέον, ο Ν. Μηταράκης διευκρίνισε ότι επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη έχουν φύγει από τη χώρα μας πολλαπλάσιοι μετανάστες από αυτούς που ήρθαν. Εκτός των άλλων, ο υπουργός χαρακτήρισε εθνικά επικίνδυνη την πρόταση να τοποθετηθούν οι μετανάστες σε ένα ακατοίκητο νησί.

Οι διακινητές, σημείωσε ο υπουργός, έχουν καταλάβει ότι πλέον η Ελλάδα δεν δέχεται μετανάστες και την αποφεύγουν, πηγαίνοντας στη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Κύπρο.

Όσον αφορά την επιδοματική πολιτική ο κ. Μηταράκης είπε ότι στο παρελθόν, ενδεχομένως λειτουργούσε ελκυστικά και για αυτό η κυβέρνηση την άλλαξε εντελώς και είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Σε ερώτηση για το ποσό το οποίο λαμβάνουν οι πρόσφυγες, ο κ. Μηταράκης είπε ότι είναι 250 ευρώ από την Ε.Ε.

Σχετικά με τη συγκέντρωση των Πακιστανών στο Σύνταγμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο υπουργός είπε ότι ήταν μια εικόνα που δημιούργησε κακή αίσθηση.

Για τους εμβολιασμούς στις δομές είπε ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 50% των διαμενόντων. Όσον αφορά τον πραγματικό αριθμό των μεταναστών ανέφερε ότι είναι περίπου 100.000.

makthes.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο