Νέα πρωτιά για την παράταξη «Όλοι μαζί» στις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου

Ο εν ενεργεία και εκ νέου πρόεδρος Αθανάσιος Μαλάκης μιλά στη ΓΝΩΜΗ για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες του νέου ΔΣ στη μετά – covid εποχή
Μόνιμο πρόβλημα οι ελλείψεις φαρμάκων, τι αναφέρει για τα παράπονα για τις εφημερίες

Της Κικής Ηπειρώτου

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ωστόσο όσα μέλη προσήλθαν ανέδειξαν την παράταξη «Όλοι μαζί» ως πρώτη δύναμη και τον εν ενεργεία πρόεδρο του Συλλόγου, Αθανάσιο Μαλάκη, πρώτο σε ψήφους.
«Ως πρόεδρος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα» αναφέρει μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ ο κ. Μαλάκης και συμπληρώνει: «Ευχαριστούμε ακόμη την κα Παπαδοπούλου Κλεονάρη, εκπρόσωπο της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ, που ήταν αρμόδια για τη νομιμότητα της διαδικασίας, τους τρεις συναδέλφους της εφορευτικής επιτροπής: Αντωνούδη Κωνσταντίνα, Μελά Εμμανουήλ και Χατζησωτηρίου Πέτρο. Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους που έλαβαν μέρος και ευχαριστώ τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, κι έτσι η παράταξή μας θα συμμετέχει στο νέο, 9μελές διοικητικό συμβούλιο με 8 μέλη. Επίσης, στο πανελλήνιο όργανο, από τις 3 θέσεις με τις οποίες συμμετέχουμε, οι 2 θα καλυφθούν από μέλη της παράταξής μας. Πιστεύω, λοιπόν, πως βάσει των αποτελεσμάτων, η πορεία μας κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη».
Ο κ. Μαλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ένα ιστορικό, πια, μέλος του Συλλόγου, που μετά από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο διοικητικό συμβούλιο, αποφάσισε να μη συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές. Ο λόγος για τον γνωστό φαρμακοποιό Νικηφόρο Γεροντόπουλο.
«Ο κ. Γεροντόπουλος, μετά από 30 χρόνια, δεν ήταν αυτή τη φορά υποψήφιος και το ΔΣ θέλει σύσσωμο να τον ευχαριστήσει για την πολυετή προσφορά του. Πρόκειται για έναν συνάδελφο με ήθος, ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα, από τον οποίο, έχουμε μόνο να παραδειγματιστούμε και να κερδίσουμε. Ήταν γραμματέας για πολλά χρόνια και αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας και του ευχόμαστε όλοι ό,τι καλύτερο».

Μικρή συμμετοχή
Στις εκλογές, από τα 145 μέλη με δικαίωμα ψήφου, συμμετείχαν 77, με τον κ. Μαλάκη να αποδίδει αυτή τη μικρή συμμετοχή στο γεγονός ότι ο κόσμος, τελευταία, μοιάζει να έχει αποτραβηχτεί από τη συμμετοχή στα κοινά και τους Συλλόγους. Ωστόσο, η συμμετοχή ήταν τέτοια που κατέστησε εφικτή τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου Αθανάσιος Μαλάκης

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της προηγούμενης τριετίας, ο κ. Μαλάκης αναφέρει : «Οι προηγούμενες εκλογές του Συλλόγου μας έγιναν λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας, περάσαμε μία δύσκολη και πολύ απαιτητική περίοδο για τα φαρμακεία, νομίζω όμως πως ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη σκληρή καθημερινότητα, επιτελώντας το έργο μας και ό,τι μας ζητήθηκε στο ακέραιο».
Αναφορικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό σημειώνει πως εξελίσσεται αρκετά ομαλά, εξάλλου ο Νοέμβριος είναι, παραδοσιακά, ο μήνας με τη μεγαλύτερη προσέλευση.

Ελλείψεις φαρμάκων και ακρίβεια
Για τα προβλήματα ελλείψεων σε πολλά φάρμακα, τόσο πανελλαδικά, όσο και τοπικά, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου σημειώνει πως είναι ένα διαρκές φαινόμενο στο χώρο του φαρμάκου.
«Τελευταία οι ελλείψεις είναι πολύ πιο έντονες και καθημερινά αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην προσπάθειά μας να βρούμε το ελλειπτικό, όπως το λέμε, φάρμακο για να εξυπηρετήσουμε τον κάθε ασθενή. Οι εταιρείες έχουν αλλάξει τον τρόπο που διανέμουν τα φάρμακα, ενώ υπάρχει θέμα ακόμη και στη διαδικασία δημιουργίας του φαρμάκου, με προβλήματα στις πρώτες ύλες. Επιπλέον, οι τιμές των φαρμάκων πέφτουν διαρκώς στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να συμφέρει στους χονδρεμπόρους περισσότερο να τα εξάγουν. Έχουμε προτείνει, τόσο ως Σύλλογος Έβρου, όσο και ως πανελλήνιο όργανο κάποιες λύσεις στην κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό και είμαστε σε αναμονή».
Για την ακρίβεια, ο κ. Μαλάκης σημειώνει πως και τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, με το κόστος λειτουργίας να ανεβαίνει διαρκώς, την στιγμή που, όπως προανέφερε, οι τιμές των φαρμάκων μειώνονται. «Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση και για εμάς, η ακρίβεια δεν αφήνει κανέναν απ’ έξω. Δυστυχώς, όλοι οι δείκτες έχουν ξεφύγει».

Για τα παράπονα σχετικά με τις εφημερίες των φαρμακείων
Ένα παράπονο που διατυπώνεται συχνά από τους πολίτες είναι το γεγονός ότι ιδιαίτερα τις Κυριακές εφημερεύει μόνο ένα φαρμακείο το οποίο καλείται να καλύψει μία αρκετά μεγάλη περιοχή.
«Οι εφημερίες βγαίνουν σε ετήσια βάση, όπως ακριβώς μας ζητάει τους πίνακες η Περιφέρεια. Σε αυτές τις εφημερίες, σε μία πόλη όπως είναι η Αλεξανδρούπολη, έχουν δικαίωμα όλοι οι συνάδελφοι να κάνουν εφημερία ή διανυκτέρευση, όλες τις μέρες της εβδομάδας. Για να καταρτιστεί το πρόγραμμα λαμβάνονται υπόψη μία σειρά από παράμετροι, ποιοι θα εφημερεύουν, να μην είναι ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ μακριά μεταξύ τους, ενώ φροντίζουμε να καλύπτονται όλοι οι συνάδελφοι, για όλες τις μέρες της εβδομάδας, σε περίοδο ενός έτους. Θα πρέπει, πάντως, να πούμε πως τα εφημερεύοντα φαρμακεία είναι για επείγοντα περιστατικά. Η κατάσταση με την αναμονή και τις ουρές ήταν δύσκολη την περίοδο με τον covid, έχει όμως ήδη αρχίσει να ομαλοποιείται. Θεωρώ, πάντως, ότι ο κόσμος εξυπηρετείται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κι όπου υπάρχουν, στο βαθμό που μπορούμε, τα διορθώνουμε και παίρνουμε τα μέτρα μας».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 53 – 8 έδρες
– ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 4
– ΑΧΤΣΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ 6
– ΓΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 3
– ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 1
– ΖΩΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ 7
– ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ ΑΝΝΑ του ΚΥΡΟΥ 3
– ΜΑΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ 15
– ΣΙΑΝΚΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 6
– ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 5

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΒΡΟΥ 12 – 1 έδρα
– ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 11
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι: Αποστόλου Ι. , Αχτσής Σ., Γιουρτσόγλου Χ., Ζώη Α., Κυριακούδη Α., Μαλάκης Α., Σιανκούρη Α., Τερζής Α., Πιτιακούδης Κ.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: ΦΡΑΝΤΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΦΡΑΝΤΖΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: ΜΑΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ Φ.Σ.Ε. ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Συνδυασμός: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» 52 – 2 τακτικοί & 2 αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι
Τακτικά μέλη: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 11
ΜΑΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ 17
ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 21
Αναπληρωματικά μέλη: ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 11
ΖΩΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ 10
ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ ΑΝΝΑ του ΚΥΡΟΥ 16

Συνδυασμός «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΒΡΟΥ» 20 – 1 τακτικός & 1 αναπληρωματικός
αντιπρόσωπος
Τακτικός: ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ 19
Αναπληρωματικός: ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 10
Για τους Αντιπροσώπους του Φ.Σ.Ε. στον Π.Φ.Σ. εκλέγονται τακτικά μέλη οι: Γραμμενίδης Α., Μαλάκης Α. και Τερζής Α. με αναπληρωματικά μέλη τους: Γρηγορίου Σ., Κυριακούδη Α. και Πιτιακούδης Κ.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του