Νέα μέτρα στην εστίαση, στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα

Όλα τα σενάρια

Νέα μέτρα στην εστίαση, στα σούπερ μάρκετ, στα εμπορικά καταστήματα φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρί προκειμένου να αποφευχθεί το γενικό lockdown τα Χριστούγεννα του 2021. Παρότι τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αποκλείσει ένα γενικό lockdown, τα νέα μέτρα βρίσκονται κάθε μέρα στο τραπέζι των συζητήσεων στις τηλεοράσεις, αλλά και στις κλειστές συσκέψεις.

Παρά τις διαψεύσεις, όλοι γνωρίζουν ότι τα νέα μέτρα είναι στο τραπέζι αφού οι ειδικοί υπολογίζουν ότι οι χειρότερες εβδομάδες θα είναι οι δυο πρώτες του Δεκεμβρίου. Οι νεκροί διαρκώς αυξάνονται και η Ελλάδα έχασε από την πανδημία μία μεγάλη πόλη 17.000 κατοίκων. Κάθε μέρα 90 ή 100 άνθρωποι είναι νεκροί και οι διασλωνημένοι αγγίζουν τους 600. Οι αριθμοί είναι σκληροί και πίσω από αυτούς βρίσκονται άνθρωποι και οικογένειες που θρηνούν.

Το ζήτημα που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης είναι εάν θα πρέπει να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση σε όσους δεν εμβολιάστηκαν όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη και να απαγορευθούν ακόμη και οι επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Κατά τα άλλα ένα άλλο μετρό που συζητείται από τα κυβερνητικά στελέχη είναι να υπάρξει περιορισμός στο ωράριο των καταστημάτων της εστίασης. Το Plan B είναι υπαρκτό και περιλαμβάνει προτάσεις να κλείσουν οι πόρτες και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης για τους ανεμβολίαστους, ενώ σε ένα ακόμα πιο σκληρό σενάριο προβλέπεται η επιστροφή του click away στα εμπορικά καταστήματα για όσους δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης.

ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο