Νέα μέτρα στα σχολεία και το ωράριο στην εστίαση – Ποια θα είναι η εισήγηση

Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει τα πάνω-κάτω στην εστίαση, τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν και τα σχολεία

Μεγάλες ανατροπές έρχονται με τα νέα μέτρα, τα οποία αιφνιδιαστικά θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30/12, βάζοντας τέλος στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis.gr λένε ότι η εισήγηση των ειδικών, που συνεδριάζουν ξανά, μετά την έκτακτη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σωτήρη Τσιόδρα, θα φέρει περισσότερα μέτρα.

Το ωράριο στην εστίαση θα αλλάξει σημαντικά για τις επόμενες μέρες. Το ρολόι του λουκέτο πιθανότατα θα δείχνει 23:00, γεγονός που σημαίνει ότι κλαμπ, μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα θα βάζουν λουκέτο νωρίς ή δεν θα ανοίγουν καθόλου.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και τα μέτρα θα αλλάξουν πολλές φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.Άλλωστε ο συνολικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για μέτρα στις 3 Ιανουαρίου ανατράπηκε μέσα σε λίγες ώρες από το τσουνάμι της μετάλλαξης Ομικρον.

Τα άμεσα νέα μέτρα από Πέμπτη 30/12

Η εστίαση, η διασκέδαση και τα γήπεδα βρίσκονται στο επίκεντρο. Το σενάριο που υπάρχει τώρα στο τραπέζι και αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη σημερινή σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας είναι τα μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή από αυτή την Πέμπτη στις 06:00.

Αυτό σημαίνει πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα… αλλάξουμε χρόνο στα σπίτια μας, αφού η εστίαση και τα νυχτερινά μαγαζιά θα είναι κλειστά και χωρίς μουσική.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Πέμπτη στις 06:00 είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 11, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο