Νέα διαμαρτυρία για τη σύμπτυξη τμημάτων στην Α΄τάξη του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Υποβολή αίτησης παραίτησης του Διευθυντή του σχολείου 

Νέες εντάσεις και διαμαρτυρίες μετά από αποφάσεις για μείωση τμημάτων σε σχολεία του Έβρου συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ανάστατο είναι το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης όπου στο μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών Γυμνάσιο της πόλης με 138 μαθητέςς εγγεγραμμένους εγγεγραμμένους στην Α΄ Γυμνασίου, προχωρούν στην σύμπτυξη με αποτέλεσμα να γιγαντώνονται τα τμήματα και να προκύπτουν πληθώρα προβλημάτων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο δημοσιοποίησαν επιστολή διαμαρτυρίας, ενώ ο διευθυντής του σχολείου υπέβαλε αίτηση παραίτησης…

 

Η διαμαρτυρία

Κατόπιν άτυπης εντολής για σύμπτυξη τμημάτων του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και με δεδομένη την υποβολή αίτησης παραίτησης του Διευθυντή του σχολείου μας, κρίναμε σκόπιμο να κοινοποιήσουμε τη διαμαρτυρία μας  παραθέτοντας ακολούθως σοβαρούς αντικειμενικούς λόγους.

Ι. Αρχικά υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών Γυμνάσιο της πόλης (423 μαθητές/τριες) με εκατόν τριάντα (138) μαθητές/τριες  εγγεγραμμένους στην Α΄ Γυμνασίου. Μέχρι σήμερα και, όπως είχε προ μηνών εγκριθεί από τη ΔΙΔΕ Έβρου, λειτουργούν έξι τμήματα. Από τις 25 Οκτωβρίου μετακινήθηκαν καθηγητές, που είχαν αρχικά τοποθετηθεί στο σχολείο μας, σε άλλες σχολικές μονάδες, χωρίς να έχει προηγηθεί έγγραφη απόφαση σύμπτυξης τμημάτων από τη ΔΙΔΕ Έβρου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών κενών στη διδασκαλία μαθημάτων.

ΙΙ.  Στο σχολείο ήδη λειτουργούν τμήματα με έως 28 μαθητές, έπειτα από μετεγγραφές και κατόπιν προφορικής εντολής της οικείας ΔΙΔΕ, στις μεγαλύτερες αίθουσες της σχολικής μας μονάδας. Στα τμήματα υπάρχουν μαθητές με ποικίλες μαθησιακές δυσκολίες (αυτισμό, βαρηκοΐα, προβλήματα όρασης, υπερκινητικότητα κ.α.), οπότε ο μέγιστος αριθμός φοιτούντων θα έπρεπε να είναι μειωμένος κατά τρεις, ενώ συμβαίνει το αντίθετο!

ΙΙΙ. Στο  σημείο  αυτό  κρίνεται απαραίτητο να γίνει αναφορά στην παιδαγωγική, μαθησιακή και εκπαιδευτική πτυχή της απόφασης περί σύμπτυξης των τμημάτων. Μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, ούτως ή άλλως η προσαρμογή των παιδιών στην Α΄ Γυμνασίου αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη και θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, εφόσον  οι μαθητές θα υποχρεωθούν να αλλάξουν συμμαθητές και καθηγητές στα μέσα του Α΄ τετραμήνου μετά τη νέα κατανομή μαθημάτων.

ΙV.Χρειάζεται επίσης να τονισθεί ότι η σύμπτυξη τμημάτων μπορεί να αποδειχθεί και πρακτικά αδύνατη, γιατί στο μεσοδιάστημα έχουν χαθεί πολλές διδακτικές ώρες σε κάποια τμήματα, μετά τη μετακίνηση των καθηγητών τους, ενώ σε άλλα η διδασκαλία συνεχιζόταν ομαλά με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη απόκλιση στη διδαχθείσα ύλη.

Καταληκτικά, λαμβάνοντας  υπόψη  τα  παραπάνω, ζητούμε να εξακολουθήσει να  λειτουργεί  το σχολείο με έξι (6) τμήματα και να καλυφθούν τα κενά των καθηγητών άμεσα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Γυμνασίου μας.

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων       

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο