Νέα δεδομένα για τους εμβολιασμένους με 3 δόσεις και την ανοσία

Γιατί δεν θα χρειαστεί να κάνουμε εμβόλιο με την τέταρτη δόση. Πώς θα κάνουμε Πάσχα, σύμφωνα με καθηγητή Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins.

Για την πορεία της πανδημίας, αλλά και τον χρονικό ορίζοντα που θα παραμείνουμε προστατευμένοι με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.

«Τα κρούσματα πέφτουν, και το ζητούμενο είναι να μείνουν χαμηλά. Πρέπει να κάνει ο καθένας μας ό,τι χρειάζεται για να κρατήσουμε τους δείκτες κάτω και να φύγει η πανδημία», τόνισε στο MEGA ο κ. Γαλιατσάτος.

«Υπάρχουν υποθέσεις που μιλούν για νέες μεταλλάξεις. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον κόσμο. Τα εμβόλια βοηθούν πολύ. Αν ο κόσμος μας βοηθήσει να τελειώσουμε την πανδημία, δε θα έχουμε τέτοιο φόβο, για νέα παραλλαγή. Πρέπει να πάνε τα εμβόλια σε όλα τα κράτη, αν υπάρξει νέα παραλλαγή θα έρθει από χώρες που δεν έχουν εμβολιαστεί», εξήγησε ο ίδιος.

«Το εμβόλιο μας προστατεύει από σοβαρή νόσο, δε μας βοηθά να μην κολλήσουμε τον ιό. Για να μην κολλήσουμε προσέχουμε και φοράμε μάσκες. Αν κολλήσουμε τον ιό, αλλά έχουμε κάνει τα εμβόλια, δε θα νιώσουμε τίποτα. Για την Όμικρον νόμιζα ότι θα χρειαστούμε 4η δόση, αλλά με τις έρευνες που βλέπω και το πόσο πέφτουν τα κρούσματα, πιστεύω πως χρειαζόμασταν μόνο τις 3 δόσεις. Είμαστε προστατευμένοι για τη Δέλτα και την Όμικρον», ανέφερε ο κ. Γαλιατσάτος σχετικά με το αν πρόκειται να χρειαστούμε 4η δόση εμβολίου.

«Θα έχουμε με τα τρία εμβόλια αρκετά αντισώματα για να περάσει το καλοκαίρι, και βλέπουμε αν θα γίνει κάτι από το χειμώνα», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Για να πέσουν τα κρούσματα τα μέτρα πρέπει να αρθούν σιγά – σιγά. Πιστεύω ότι η Δανία πήγε πολύ γρήγορα στην άρση τους, για αυτό τώρα ανεβαίνουν πάλι τα κρούσματα. Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό Πάσχα, αλλά πρέπει να γίνονται τεστ», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Γαλιατσάτος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο