efhmerida1

«Ναι» σε αντισταθμιστικά «ευρείας ωφελείας» λέει η εταιρεία του LNG Αλεξανδρούπολης 

Οι αλιείς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Gastrade Κ. Σιφναίος– Τι ανέφερε για τις αποζημιώσεις των κατοίκων του Απαλού  

«Ναι» σε αντισταθμιστικά «ευρείας ωφελείας», που θα προκύψουν μέσα από ολοκληρωμένες προτάσεις και τα αποτελέσματά τους θα αντανακλούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας λέει η εταιρεία κατασκευής του LNG Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Gastrade Κωστή Σιφναίο.
Μιλώντας στον Maximum FM 93,6 και τον Δημήτρη Κολιό, ο κ. Σιφναίος δήλωσε για το θέμα:
«Για τα αντισταθμιστικά, καταρχήν λέω ναι, να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω. Θα πρέπει η συζήτηση να είναι ολιστική, όχι αποκομμένη και μεμονωμένη. Ειλικρινά, μας ενδιαφέρει τα όποια αντισταθμιστικά να έχουν ευρύτερη ωφέλεια στην πόλη. Θα ακούσουμε τις προτάσεις των φορέων. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο, όμως, κατά καιρούς έχουμε συζητήσει διάφορες ιδέες. Αυτό που θα θέλαμε από τη δική μας πλευρά είναι ό,τι κάνουμε να έχει όσο το δυνατό θετικότερο αντίκτυπο στο μεγαλύτερο δυνατό φάσμα των κατοίκων της περιοχής».
Ο κ. Σιφναίος ρωτήθηκε και για την ανησυχία που έχουν εκφράσει οι αλιείς αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα έχει στο εισόδημα και το μέλλον της επαγγελματικής τους δραστηριότητας η συγκεκριμένη επένδυση, η οποία, πρέπει να σημειωθεί πως πριν από λίγο καιρό, ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι… διπλασιάζεται, αφού θα κατασκευαστεί και δεύτερη πλατφόρμα σχεδόν στην ίδια θαλάσσια περιοχή. Ο κ. Σιφναίος  υποστήριξε ότι οι αλιείς «δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.  
Ούτε το αλιευτικό πεδίο τους αποκλείουμε, αντιθέτως, χωρίς να είμαι ειδικός σε αυτό, θεωρώ ότι μάλλον καλό κάνουμε στην ιχθυοπανίδα παρά κακό. Με την επένδυση, μπορεί να δημιουργηθεί μια πολύ μικρή περιοχή, που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 0,3% του αλιευτικού πεδίου, όπου θα υπάρχει προστασία από την υπεραλίευση. Δεν θα θιγούν οι αλιείς. Αποκλείεται μόνο ένας κύκλος γύρω από την πλωτή μονάδα, που μπορεί να λειτουργήσει ως ζώνη προστασίας της ιχθυοπανίδας, στην οποία θα αναπαράγονται τα είδη». 
Για τις αποζημιώσεις – ψίχουλα που καταγγέλλουν πως θα λάβουν οι κάτοικοι στην περιοχή του Απαλού, από την οποία θα περάσει το επίγειο τμήμα του αγωγού LNG, επισήμανε ότι η εταιρεία δεν επενέβη καθόλου στην απόφαση  της Αποκεντρωμένης, με την οποία ορίστηκε το ύψος των εν λόγω αποζημιώσεων. Ωστόσο, σημείωσε πως η Gastrade δεν θα σταθεί εμπόδιο στον αγώνα των κατοίκων, αλλά αντίθετα, θα τους διευκολύνει, παρέχοντας, αν χρειαστεί και οποιαδήποτε έγγραφα που τυχόν θα χρειαστούν.
«Εμείς, από την πλευρά μας, θα διευκολύνουμε -στο βαθμό που επιτρέπεται- και δεν θα σταθούμε εμπόδιο σε κανένα κάτοικο, αν κρίνουν ότι θίγονται από την αποζημίωση και ότι τα ποσά που επιδίκασε η Αποκεντρωμένη δεν είναι σωστά. Αν θέλουν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια, δεν θα έρθουμε σε αντίθεση, προς όφελος των κατοίκων».
Τέλος, σχετικά με το αίτημα για συζήτηση όλων των θεμάτων γύρω από τη συγκεκριμένη επένδυση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, σημείωσε ότι εφόσον  υπάρξει η αντίστοιχη πρόσκληση από τον Δήμαρχο, θα την αποδεχθεί και θα είναι παρών.  

  

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr