Να κλείνει μετά τις 9 η παραλιακή ζητούν επαγγελματίες και η παράταξη Μυτιληνού

Αίτημα για να ξεκινούν οι βόλτες αφού κλείνει η αγορά, προς αποφυγή μποτιλιαρίσματος. «Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται οι πολίτες»

της Κικής Ηπειρώτου

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το φετινό ωράριο σύμφωνα με το οποίο η παραλιακή οδός της πόλης θα κλείνει για τα οχήματα, προκειμένου ο κόσμος να κάνει τις καλοκαιρινές του βόλτες.

Όπως προβλέπει η απόφαση, από σήμερα 20 Μαΐου, ως τις 25 Σεπτεμβρίου, κάθε μέρα, η οδός Βασιλέως Αλεξάνδρου, αλλά και κάποιες παρακείμενες σε αυτή, θα κλείνουν από τις 8 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο λόγος για τον οποίο ενίστανται αρκετοί επαγγελματίες είναι οι επιπτώσεις που έχει αυτή η απόφαση στη λειτουργία των καταστημάτων τους και στην εύρυθμη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στο κέντρο της πόλης. Όπως αναφέρουν, είναι τεράστιο το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται κάθε βράδυ, μόλις κλείνει η παραλιακή, καθώς πέρα από τον κόσμο που επιχειρεί να κινηθεί στο κέντρο για να κάνει τα ψώνια του, είναι αρκετοί οι πολίτες που εκείνη την ώρα γυρνούν από τις παραλίες. Εξάλλου, σημειώνουν πως στις 8 το βράδυ, έχει ακόμη αρκετή ζέστη, με αποτέλεσμα να είναι λίγοι εκείνοι που ξεκινούν από τόσο νωρίς τις βόλτες τους. Γι’ αυτούς τους λόγους και με βασικό επιχείρημα ότι δεν θα πρέπει η κατάσταση στο κέντρο να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους καταναλωτές και την έξοδό τους στην αγορά, προτείνουν τον Δήμο να λάβει νέα απόφαση ώστε η παραλιακή να κλείνει για τα οχήματα μετά τις 9 κάθε βράδυ.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπερθεματίζει και ο επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» Βαγγέλης Μυτιληνός, ο οποίος δημοσίευσε μία φυτογραφία με την πινακίδα στην οποί αναφέρονται άλλες ημερομηνίες, για την ισχύ του μέτρου, από αυτές που ανακοίνωσε ο Δήμος:

«Τελικά τι ισχύει για το κλείσιμο της παραλιακής;;;  Αυτό που γράφει η πινακίδα δηλαδή 1/6 η αυτό που ανακοίνωσε ο Δήμος 20/5;;;

Σας θυμίζω πως και πέρσι που έκλεινε η παραλιακή στις 8 το απόγευμα υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από τους δημότες και ζητούσαν να είναι ανοιχτή μέχρι τις 21:30 που κλείνει η αγορά της πόλης. (Διότι 20:00 η ώρα ο ήλιος ακόμη καίει…) Μας αρέσει η βόλτα στην παραλιακή της πόλης μας αλλά δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται οι πολίτες και για αυτό ζητάμε την τροποποίηση της ώρας κλεισίματος από τις 20:00 που είναι τώρα… να πάει στις 21:30 με 01:00».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο