efhmerida1

Ν. Γκαρά: «Πανηγυρίζουν για το market pass, ενώ για 1 στα 2 νοικοκυριά το εισόδημα τελειώνει στις 18 του μήνα»

Συνεχίζει η κυβέρνηση να αρνείται να προστατεύσει την α΄ κατοικία των πολιτών από τους πλειστηριασμούς

Ανακοίνωση της Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αναστασίας Γκαρά:

Την ώρα που η φτώχεια στη χώρα εξαπλώνεται όλο και περισσότερο και για το 52,4% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 18 του μήνα, όπως αποδεικνύει και η έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την κοροϊδία του market pass. 
Αυτοί που πριν γίνουν κυβέρνηση έταζαν «καλές δουλειές» και υπόσχονταν «ανάπτυξη», πανηγυρίζουν σήμερα που οι πολίτες ζουν με κουπόνια σίτισης. Την ίδια στιγμή που οι «γαλάζιες ακρίδες» και τα golden boys του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζουν να λεηλατούν τα δημόσια ταμεία σαν να μην υπάρχει αύριο. 
Ταυτόχρονα, αντί να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία της α΄ κατοικίας και το άμεσο σταμάτημα των πλειστηριασμών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τροπολογία-παρωδία με την οποία τα funds μπορούν ανενόχλητα να συνεχίζουν να κατάσχουν την περιουσία των πολιτών, χωρίς τη δυνατότητα ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Τα τελευταία 4 χρόνια ζούμε στη χώρα την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, το πλιάτσικο με «υπογραφή Μητσοτάκη». Βιώνουμε το έγκλημα της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας για να θησαυρίζουν οι «Πάτσηδες» και οι «Στάσσηδες». Αυτό είναι το μοναδικό σχέδιο, το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Τα μέτρα που απαιτούνται και προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι:

• Στήριξη του εισοδήματος, με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή στα 880 ευρώ
• Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα
• Αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς – Να σπάσουν τα καρτέλ, να στηριχθεί και ο καταναλωτής και η μικρομεσαία επιχείρηση, που βιώνει αθέμιτο ανταγωνισμό
• Νομοθετικά κατοχυρωμένη προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης – Θέσπιση αυστηρών κανόνων στη λειτουργία των funds και servicers
• Δέσμευση των τραπεζών, funds και servicers στο σχήμα της ρύθμισης – Η ρύθμιση του χρέους θα είναι με δόσεις βάσει του εισοδήματος του οφειλέτη για να μπορούν να αποπληρώνονται
• Θέσπιση ανώτερου περιθωρίου κέρδους στη διαχείριση των κόκκινων δανείων

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή, με τον σχηματισμό μιας νέας, προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για να ανασάνει ο τόπος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr