Μουζάλας: Ο φράχτης αχρηστεύει 5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα ελληνικής γης

Γιατί ο φράχτης του Εβρου θα οδηγήσει με βεβαιότητα τη χώρα σε Διεθνή Δικαστήρια  

«Τα fake news για τον φράχτη του Έβρου δεν έχουν στόχο μόνο το άνοιγμα στο ακροδεξιό ακροατήριο, αλλά κυρίως στοχεύουν να δημιουργήσουν φοβικά σύνδρομα μέσα σε ευρύτερα στρώματα πολιτών» είπε μιλώντας «στο Κόκκινο» ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας.
«Υπάρχουν φράχτες σε 65 χώρες αυτή τη στιγμή και καθόλου δεν επηρεάστηκαν οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές. Αντίθετα διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρσι» τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά.
«Ειδικά ο παραποτάμιος φράχτης του Εβρου θα μας οδηγήσει με βεβαιότητα σε Διεθνή Δικαστήρια διότι τα σύνορα είναι στη μέση του ποταμού και άρα αυτός είναι σε ελληνικό έδαφος. Οι πρόσφυγες επομένως που θα φτάνουν μέχρι τον φράχτη σ’εκείνο το σημείο θα φτάνουν στην Ελλάδα και αν τους αρνούμαστε την είσοδο θα καταπατούμε το Διεθνές Δίκαιο. Πέραν τούτου αχρηστεύονται έτσι 5 εκατομμύρια μέτρα ελληνικής γης!».
«Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η προσφυγική υπόθεση είναι να υιοθετηθούν από την ΕΕ πολιτικές που θα εμποδίζουν τους διακινητές να οδηγούν μέσα από επικίνδυνες διαδρομές του πρόσφυγες προς τα σύνορα της ΕΕ. Τώρα ας πούμε τους φέρνουν μέσω Βουλγαρίας. Πρέπει λοιπόν να δημιουργηθούν από την ΕΕ χώροι υποδοχής αιτούντων ασύλου και σε άλλες χώρες, ώστε να καταθέτουν με ασφάλεια, χωρίς να πληρώνουν και χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους» υπογράμμισε ακόμα ο Γιάννης Μουζάλας.
«Και πρέπει να ξεκινήσει πάλι η διαδικασία μετεγκατάστασης. Διότι έχουμε τώρα και κλιματικούς πρόσφυγες, που ακόμη δεν τους αναγνωρίζουμε ακόμα ως πρόσφυγες, παρότι μιλάμε συνέχεια για κλιματική κρίση» τόνισε.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του