“Μόνο το βράδυ Σαββάτου αποτρέψαμε 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας”, δηλώνει ο Αλκ. Στεφανής

Η κατάσταση στον βόρειο Έβρο αλλά και σε πολλά άλλα σημεία κατά μήκος των συνόρων μας με την Τουρκία, εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Στρατός και Αστυνομία συνεχίζουν να δίνουν τις δικές τους προσπάθειες αποτροπής μαζικού αριθμού ανθρώπων , κάτι που δεν είναι και εύκολο, δεδομένων των συνθηκών.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, περί τις 9600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας έγιναν κατά την διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός στον ΣΚΑΪ λίγο πριν αναχωρήσει για τα σύνορα, όλες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Ο κος Στεφανής, ο οποίες εξήρε το έργο των ενόπλων δυνάμεων, έκανε λόγο για δεύτερη μέρα έντασης υπογραμμίζοντας πως όλοι αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή αλλά σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες πρέπει να δείξουν ομοψυχία.

Παρατήρησε πως οι ροές προσφύγων και μεταναστών είναι αδύνατον να έρχονται στο σύνολο τους από την Ιντλίμπ, ενώ εκτίμησε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπαίνουν στην διαδικασία να περιορίσουν τον ερχομό τους προς τα σύνορα.

Πάμε να δούμε πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λάβαμε, πρόσθεσε τονίζοντας πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των συνόρων μας σε στεριά και θάλασσα.

«Φυλάμε τα σύνορα μας, φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης» κατέληξε ο κος Στεφανής.

Μάλλον στην Ευρώπη δεν θέλουν ή δεν το αντιλαμβάνονται αυτό …

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο