«Μνημείο» ανθρώπινης αδιαφορίας ο σκουπιδότοπος κοντά στη Μαΐστρο

Σχεδόν άδειο το κοντέινερ που πρόσφατα τοποθέτησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο σημείο και γύρω-γύρω βουνά από σκουπίδια!
 Όπως αποδεικνύεται, οι ασυνείδητοι πολίτες δεν συγκινούνται και δεν συμμορφώνονται με τίποτα

Απελπισία και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα που νιώθει όποιος ενδιαφέρεται έστω και στο ελάχιστο για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της πόλης στην οποία διαμένει, αντικρίζοντας εικόνες όπως αυτές που αποτύπωσε ο φακός της ΓΝΩΜΗΣ, το απόγευμα της Τετάρτης 16/9, στο γνωστό σημείο μεταξύ πλατανότοπου Μαΐστρου και ρέματος Ειρήνης.

Και εάν τις προηγούμενες φορές οι ευθύνες καταμερίζονταν, τόσο στον Δήμο, όσο και σε κάποιους ασυνείδητους πολίτες, αυτή τη φορά, η ζυγαριά γέρνει σχεδόν ολοκληρωτικά προς την πλευρά των δημοτών. Θα περίμενε κανείς, πως μετά την τοποθέτηση του κοντέινερ από τον Δήμο, το οποίο μπορεί να χωρέσει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων, η εικόνα της περιοχής θα παρουσίαζε βελτίωση.

 

Δυστυχώς, οι ελπίδες διαψεύστηκαν. Οι φωτογραφίες από το απόγευμα της Τετάρτης, με το κοντέινερ σχεδόν άδειο και τον χαμό τριγύρω προκαλούν αποστροφή.

Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των μηχανημάτων του Δήμου βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στη μεγάλη πυρκαγιά της Νίψας, με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση στην περιοχή του πλατανότοπου. Σίγουρα, όμως, εάν υπήρχε συμμόρφωση και συνεργασία από τους πολίτες, ώστε  τα σκουπίδια να τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στο κοντέινερ, η κατάσταση δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο… Για άλλη μία φορά, ευλόγως θα συμπεράνουμε πως μάλλον, δεν υπάρχει σωτηρία…

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο