Μηταράκης κατά Spiegel: Μας παραπλάνησαν για να μπουν στη δομή με τους 38 μετανάστες στον Έβρο

«Για το περιστατικό στον Έβρο παραμένουν πολλά ερωτηματικά καθώς διαφαίνονται ήδη σημαντικές ανακολουθίες στα γεγονότα και στις περιγραφές» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης 

Ότι εξαπάτησε τις ελληνικές αρχές υποβάλλοντος παραπλανητικό αίτημα για εισδοχή στο ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα -σαν υποτιθέμενο μέλος ΜΚΟ- κατηγορεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τον δημοσιογράφο του Spiegel, Γιώργο Χρηστίδη. Ο δημοσιογράφος του γερμανικού μέσου ενημέρωσης φέρεται να παραπλάνησε τις ελληνικές αρχές προκειμένου να πάρει συνεντεύξεις από τους 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα στο Έβρο γύρω στα μέσα Αυγούστου. Με την ανακοίνωση, το υπουργείο Μετανάστευσης απαντά πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες για την παράνομη είσοδο του δημοσιογράφου στη δομή.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης αναφέρει πως αναπάντητα παραμένουν ακόμη πολλά ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη με τους 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα στον Έβρο, ενώ επισημαίνει πως υπάρχουν σημαντικές ανακολουθίες στα γεγονότα και τις περιγραφές για το πώς έφτασαν ως εκεί.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μετανάστευσης αναφέρει πως δόθηκε άδεια σε μέλη ΜΚΟ -από την αρμόδια Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης- να εισέλθουν στο ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα, όπου έχουν μεταφερθεί από τις 16 Αυγούστου οι συνολικά 38 μετανάστες, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης τους.

Η εισδοχή τους στο ΚΥΤ έγινε στο πλαίσιο οικοδόμησης ανθεκτικών και διαχρονικών σχέσεων καλής συνεργασίας με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών. Μέσα στα μέλη, ωστόσο, διαπιστώθηκε πως είχε εισχωρήσει κρυφά ανταποκριτής ξένου μέσου ενημέρωσης σκοπεύοντας να πάρει συνεντεύξεις από τους μετανάστες, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη παροχή εξηγήσεων στις ελληνικές αρμόδιες αρχές.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο