Μίνι καλοκαίρι τέλος: Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Ο Νοέμβριος κάνει την είσοδό του με ένα πιο φθινοπωρινό μοτίβο

Συνεχίζεται το… μίνι καλοκαίρι σε ολόκληρη τη χώρα, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και νοτιάδες, λίγο πριν καλωσορίσουμε τον Νοέμβριο. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει και θα δούμε και βροχές, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη.
Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος στην πρόγνωσή του, επικρατεί ξηρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στους αγρότες. Αντίστοιχο καιρικό μοτίβο είχαμε και πέρυσι με πολύ λίγες βροχές και ο μεγάλος όγκος νερού που σημειώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες προς την περιοχή της Θεσσαλίας, δεν βοηθάει, καθώς πέφτει σε μικρό διάστημα και δεν δίνει τη δυνατότητα στα εδάφη να τις απορροφήσουν και εκτονώνεται σε θάλασσες και ποτάμια.
Όσον αφορά στη θερμοκρασία, τώρα είμαστε κατά 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πότε αλλάζει το σκηνικό και έρχονται βροχές

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμεραΤρίτη, θα προσπαθήσει ένα χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία να κινηθεί πιο ανατολικά και θα απασχολήσει τη βορειοδυτική Ελλάδα με σύντομες βροχές, όπως και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Την Τετάρτη οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν σε πιο πολλές περιοχές προς τη δυτική Ελλάδα και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι περισσότερο άστατος στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα, με βροχές και καταιγίδες.
Η κακοκαιρία θα απασχολήσει τη χώρα μας στα μέσα της εβδομάδας, με τον Νοέμβριο να κάνει την είσοδό του με ένα πιο φθινοπωρινό μοτίβο. Αυτό το κύμα κακοκαιρία θα περάσει γρήγορα και ο υδράργυρος δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από αυτή την μεταβολή και θα παραμείνει στους 26 περίπου βαθμούς, τονίζει ο κ. Μαρουσάκης.
makthes.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του