Μετακίνηση εκτός νομού, κυνήγι και ψάρεμα μπαίνουν στον «πάγο»

Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι επόμενες μέχρι και την Παρασκευή, καθώς ειδικά στην περίπτωση που τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα μέτρα, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να γνωρίζει ποια θα είναι αυτά. Όλα δείχνουν ότι κυνήγι, ψάρεμα, χιονοδρομικά κέντρα και μετακίνηση εκτός νομού μπαίνουν στον πάγο.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση, καθώς τα νέα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες μέρες, ενώ το μεταλλαγμένο στέλεχος βρίσκεται στην Ελλάδα, γεγονός που δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, αλλά και να καθυστερήσει το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων.

Μετά από το Σαββατοκύριακο, που τα νούμερα είναι χαμηλά και ανακοινώνονται την Κυριακή και τη Δευτέρα, χθες, οπότε και έγιναν συνολικά 36.000 τεστ, τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 842, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται ν’ αποτυπωθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα και ν’ αξιολογηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Την ίδια στιγμή, ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική είναι στο επίκεντρο.

Στην Αττική ήταν τα μισά από τα κρούσματα, πάνω από 400.

Μάλιστα χθες ο πρωθυπουργός έδειξε προς την κατεύθυνση των νέων περιοριστικών μέτρων μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει ένα τρίτο κύμα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως, δεν φαίνεται να αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα.

Από την άλλη γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αποφάσεις για άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως κυνήγι, ψάρεμα, χιονοδρομικά κέντρα και μετακινήσεις εκτός νομού.

ieidiseis.gr

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο