Μετά την Αλεξανδρούπολη, στην αντεπίθεση η αντιπολίτευση και στον Δήμο Ορεστιάδας

Πέτυχε να υπερψηφιστεί η δική της πρόταση και όχι της δημοτικής αρχής για τη μείωση των δημοτικών τελών

Μετά τη με μία ψήφο διαφορά υπερψήφιση του τεχνικού προγράμματος της αντιπολίτευσης, και όχι της δημοτικής αρχής, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, ήρθε η ώρα του Δήμου Ορεστιάδας. Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Γκουγκουσκίδου, με ψήφους 17 έναντι 16 πέρασε η πρόταση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για μείωση των δημοτικών τελών, έναντι της πρότασης της δημοτικής αρχής να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο.

Η ανακοίνωση της κας Γκουγκουσκίδου:

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 7ης Δεκεμβρίου 2021, κατά τη συζήτηση του θέματος για τον προσδιορισμό των συντελεστών των δημοτικών τελών για το έτος 2022, μπροστά στην ανυποχώρητη και αδικαιολόγητη στάση της δημοτικής αρχής να μην μειώνει τα δημοτικά τέλη, παρά τη μεγάλη αύξηση των εσόδων της από τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα που δηλώθηκαν και παρά τη δεινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημότες, εξαιτίας της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταθέσαμε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση μείωσης όλων των συντελεστών των δημοτικών τελών κατά ποσοστό 5%, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλλουμε στη μικρή έστω οικονομική ανακούφιση των δημοτών.
Ζητήσαμε ταυτόχρονα από τη δημοτική αρχή να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για τους συντελεστές των δημοτικών τελών, καθώς όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες αξίζει να συζητηθούν προς όφελος των δημοτών, όπως π.χ. μείωση των συντελεστών σε επαγγελματίες, σε οικογένειες με μέλη ΑΜΕΑ, σε οικογένειες χωρίς εισόδημα ή με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, θέσπιση νέων ειδικών μικρότερων συντελεστών που θα αφορούν τους βοηθητικούς χώρους των ακινήτων κ.α.
Με ψήφους 17 έναντι 16 ψηφίστηκε τελικά η πρόταση όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για μείωση κατά ποσοστό 5% στους συντελεστές των δημοτικών τελών, η οποία βέβαια θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής.
Δεσμευόμαστε απέναντι στην κοινωνία του Δήμου μας να συνεχίσουμε αλλά και να εντείνουμε τη διεκδίκηση για την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μείωσης των συντελεστών των δημοτικών τελών και επομένως όσο το δυνατόν μεγαλύτερης οικονομικής ελάφρυνσης των δημοτών.
Ορεστιάδα 8 Δεκεμβρίου 2021
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ
Μαρία Γκουγκουσκίδου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του