“Μεγάλη η υποστελέχωση των δομών του Έβρου, αναγκαία τα κίνητρα για προσέλκυση ιατρών»

Επιστολή  του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου προς Υπουργό Υγείας – Τον καλεί στην περιοχή μας ζητώντας συνάντηση

Για τη μεγάλη υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας και για τα σοβαρά προβλήματα στο ΕΚΑΒ, ενημερώνει τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου

Σε σχετική επιστολή, τονίζεται πως θα πρέπει εκτός από τα γενικά κίνητρα που πρέπει να δοθούν ώστε το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό για τους Έλληνες γιατρούς, άμεσα να θεσμοθετηθούν τα κίνητρα που πρότεινε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τις άγονες και προβληματικές περιοχές και τα οποία θα οδηγήσουν στην προέλκυση γιατρών.

Επιπλέον, όσον αφορά το ΕΚΑΒ, επισημαίνεται πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και στον Έβρο, ιδιαίτερα στα δύο άγονα ΚΥ Δικαίων και Σαμοθράκης.

Η επιστολή

«Κύριε Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας ως Υπουργού Υγείας, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Ευελπιστούμε σύντομα να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας για συζήτηση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας και οι λειτουργοί της στην ακριτική περιοχή μας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τη μεγάλη υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας με ιδιαίτερη έμφαση στις άγονες και προβληματικές περιοχές. Εκτός από τα γενικά κίνητρα που πρέπει να δοθούν ώστε το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό για τους Έλληνες γιατρούς, πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθούν τα κίνητρα που πρότεινε ο ΠΙΣ για τις άγονες και προβληματικές περιοχές και τα οποία θα οδηγήσουν στην προέλκυση ιατρών σε αυτές τις περιοχές. Η δέσμη κινήτρων από τον ΠΙΣ, παραμένει δυστυχώς, αναιτιολόγητα, αναξιοποίητη έως σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, ενώ τα προβλήματα στελέχωσης είναι σοβαρότατα και είναι σχεδόν καθημερινά στην επικαιρότητα.

Όσον αφορά το ΕΚΑΒ, για το οποίο έγινε ιδιαίτερη συζήτηση κατά την Πρωθυπουργική επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και στον Έβρο, ιδιαίτερα στα δύο άγονα ΚΥ Δικαίων και Σαμοθράκης.

Τέλος, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν επίσης διεξοδικά.

Θα επανέλθουμε για όλα τα θέματα με νέα έγγραφα, θεωρώντας δεδομένη την άμεση ανταπόκρισή σας  στην πρόσκλησή μας για μία συνάντηση προσωπική μαζί σας, κατά προτίμηση στην περιοχή μας, ώστε να δείτε από κοντά τις ιδιαιτερότητες του Νομού μας και τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν.

Σας υπενθυμίζουμε την κορυφαία επιστημονική δραστηριότητα του συλλόγου μας, το Πανέβριο Ιατρικό Συνέδριο,  για το οποίο έχετε ήδη λάβει πρόσκληση να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην τελετή έναρξης, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη.

Σας ευχόμαστε εκ νέου, υγεία, δύναμη και επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του